Maak kennis met de Stad van de Toekomst in Almere

Date

Een stad waar het heerlijk wonen is, maar waar ook volop ruimte is voor groen aan, op of in gebouwen. Met wijken die goed bestand zijn tegen langere periodes van droogte en hitte en extreme regenval. De stad van de toekomst biedt volop ruimte aan mensen, dieren en planten. Een groene en gezonde toekomstbestendige stad. Nu en in de toekomst.

Dit en meer is te lezen op stadvandetoekomst.nu. Op deze website laten Aeres MBO Almere, de gemeente Almere, Flevo Campus en verschillende regionale bedrijven en instellingen zien hoe zij de beheerders van de ‘Stad van de Toekomst’ willen opleiden.

Stad van de Toekomst Almere (RIF)

RIF-subsidie versterkt duurzaamheidsambities

Voor de ‘Stad van de Toekomst’ ontving Aeres MBO Almere afgelopen jaar een subsidie vanuit het Regionaal Investeringsfonds mbo. Het RIF stimuleert de samenwerking tussen scholen, de publieke sector en het bedrijfsleven. Dankzij deze subsidie kan de mbo-school in elk geval tot en met 2027 extra inzetten op de versterking van haar duurzaamheidsambities met betrekking tot een gezonde, groene en vitale stad. Hiervoor zijn een drietal programmalijnen ontwikkeld, waar werkgroepen de komende tijd mee aan de slag gaan. De focus ligt hierbij deels op het samen met partners ontwikkelen van gastlessen en nieuwe keuzedelen. Ook het ontwikkelen van onderzoekende vaardigheden, het stimuleren van Leven Lang Ontwikkelen en educatie en bewustwording van docenten en studenten komen aan bod in de programmalijnen.

Praktische vertaalslag van onderzoeksresultaten

Het mooie van de Stad van de Toekomst is verder dat de mbo-studenten samen met studenten van Aeres Hogeschool Almere aan de slag gaan om een praktische vertaalslag te maken van de onderzoeksresultaten vanuit de hbo-lectoraten ‘Groene & Vitale Stad’ en ‘Innovatie & Groenstedelijke Ruimte’. Alle hierbij opgedane kennis wordt samengebracht in het nieuw te starten mbo-practoraat Stad van de Toekomst, waar ook praktijkgericht onderzoek gaat plaatsvinden.

Partner worden of een praktijkopdracht aandragen?

Naast een partnerschap, kunnen bedrijven en organisaties ook praktijkopdrachten aandragen voor de Stad van de Toekomst. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met projectleider Ronald Talen.