Volg gratis de training Praktijkassessor

Date

Praktijkgericht opleiden werkt het beste als alles rond de opleiding goed aansluit bij de (groene) beroepsprakijk. Ben je in het bezit van het getuigschrift Prakijkopleider dan kan je je nu aanmelden voor de training Praktijkassessor. Deze vindt plaats op vrijdag 21 oktober 2022 van 09.30-17.00 uur incl. lunch.

Training 'Van Praktijkopleider naar Praktijkassessor 21 oktober 2022 in Velp

Praktijkgericht opleiden werkt het beste als alles rond de opleiding goed aansluit bij de (groene) beroepspraktijk. De mbo-opleidingen van Aeres MBO Velp vinden plaats in een reële praktijksituatie en sluiten daarom naadloos aan bij de vraag van werkgevers.
Bij praktijkgericht opleiden hoort ook praktijkgericht toetsen en beoordelen. Opleiding en bedrijfsleven staan hiervoor samen garant. Alleen getrainde assessoren mogen een Beroepsproeve afnemen. Als praktijkopleider bij een leerbedrijf is het verstandig om te beschikken over extra handvatten. Daarmee kun je deskundig een beroepsproeve af nemen van je leerlingen. Hoe blijf je objectief, beoordeel je de juiste handelingen en kun je het best communiceren. In de training “Van praktijkopleider tot Praktijkassessor” leer je het vak van assessor beter kennen, weet je af te stemmen met je collega-assessor van de opleiding en ben je voorbereid op het afnemen van Beroepsproeve.

Resultaat en bewijs van deelname

De assessorentraining geeft in één dag tips en tops en praktische oefenmogelijkheden, voor het afnemen en beoordelen van een Beroepsproeve. De training is concreet, verrassend en toegesneden op de specifieke vragen van de deelnemers in de trainingsgroep. Veel praktijkwerk en tussendoor de theorie. De trainingsgroep bestaat uit 6 tot 8 deelnemers. De training maakt je bewust van de persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden die je als assessor nodig hebt. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname. 

Voor wie?

Je bent praktijkopleider bij een leerbedrijf en je hebt een reguliere opleiding voor praktijkopleider succesvol afgerond bijvoorbeeld via de SBB. Als vertegenwoordiger van het bedrijfsleven wil je de kwaliteit, de deskundigheid en de objectiviteit van onze opleidingen waarborgen bij het afnemen van een Beroepsproeve. Ook is het interessant als ‘opfriscursus”, dus meld je vooral aan. Let op: vol = vol.

Wanneer?

De training vindt plaats op vrijdag 21 oktober 2022 op de locatie van Aeres Velp, Pinkenbergseweg 5f, 6881 BA Velp.
De training start om 09.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Voor een lunch wordt gezorgd.

Kosten

Praktijkopleiders die de rol van assessor op zich willen nemen, kunnen deze cursus gratis volgen. De cursus wordt aangeboden door Aeres MBO Velp en verzorgd door een trainer en een trainingsacteur van Groeien in Organisaties.

Inschrijven en informatie

Inschrijven voor de training kan door het invullen en online versturen van onderstaand aanmeldformulier!

Talent voor groei

Aanmelden Training Praktijkassessor