Vind je het leuk om met voeding bezig te zijn? Dan is medewerker voeding en technologie echt iets voor jou! Bij deze opleiding leer je alles over het  bewerken van grondstoffen en het verwerken en inpakken van producten. Daar draait alles om bij voeding. Hygiëne en kwaliteitscontroles zijn daarbij onmisbaar. 

Talent voor groei

Wat ga je leren?

Tijdens je opleiding leer je alles over het bewerken van grondstoffen en het verwerken en inpakken van de producten. Daarnaast leer je hygiënisch te werken en kwaliteitscontroles uit te voeren op het product en het productieproces. Je kunt goed met de machines omgaan en ze schoonmaken en onderhouden. Ook leer je om te gaan met klanten en het werken met de kassa.

Op school en tijdens je stage leer je van alles over het bereiden van voedsel. Je kunt apparatuur bedienen en instellen en weet veel over producten en bederfelijkheid. Ook omdat je te maken krijgt met collega’s en klanten, staan zaken als werkoverleg, omgaan met klanten en het gebruik van de kassa op het lesprogramma. Als je klaar bent, weet jij hoe belangrijk de controle van de bereiding en het eindproduct is. Bestellingen opnemen gaat je goed af, net als rekenen en het maken van reclamemateriaal.

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt dit schooljaar € 608 als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.
Let op: eigenlijk bedraagt het lesgeld dit jaar (2021-2022) € 1216 maar vanwege de Coronamaatregelen krijg je 50% korting.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Mogelijke beroepen 
Medewerker bij een cateringbedrijf, zuivelboerderij, restaurant, visverwerker, instellingskeuken of snackbar. 

Vervolg na je studie
Met een diploma medewerker voeding en technologie kun je door naar de opleiding op niveau 3. Natuurlijk kun je ook gaan werken.

Relevante opleidingsinformatie
Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.

Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding: