Over de Green Drone Academy

De Green Drone Academy valt onder Aeres MBO Almere en daarmee zijn we de eerste reguliere opleider in Nederland die ook vliegschool is. De piloten die bij ons opgeleid zijn, kunnen bij het ILT hun dronepapieren en ontheffingen aanvragen.

Vier drone-opleidingen

De Green Drone Academy biedt vier drone-opleidingen voor medewerkers in het groene domein die dronepiloot willen worden. Onze opleidingen vinden plaats bij Aeres MBO Almere en in de omgeving van Almere. Bij genoeg deelnemers kunnen we ook in company-drone-opleidingen en maatwerk bieden.

Eén Europese wet voor vliegen met drones

Per 1 juli 2020 komt er één Europese wet voor het vliegen met drones binnen de Europese Unie. Deze wetgeving vervangt de Nederlandse wetgeving. De Europese wetten zijn op bepaalde gebieden ruimer en op andere gebieden meer terughoudend dan onze huidige regels. Nederland moet op basis van de Europese wetgeving een aangepast stelsel van vergunningen en certificaten inrichten. De GDA is bezig met het Europese certificeringstraject.  De hiervoor genoemde opleidingen zullen blijven bestaan, de naam van de opleidingen zal in de toekomst veranderen maar de inhoud blijft nagenoeg hetzelfde.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Telefoon: 088-020 54 00
Mail: greendroneacademy@aeres.nl