Dronepiloot worden in het vakgebied natuur en milieu

Waarom een drone leren vliegen?

Voor bedrijven en organisaties in het vakgebied natuur, ecologie en milieu bieden drones volop kansen. Vanuit de lucht kun je talloze milieugegevens in kaart brengen. Warmtebeelden maken, natuurinspecties uitvoeren, foto- en filmmateriaal maken, plagen bestrijden: de mogelijkheden zijn eindeloos. De verzamelde gegevens kun je verwerken in analyses en bij het bepalen van natuurmaatregelen. Een drone laten vliegen is bovendien een stuk goedkoper dan een helikopter of vliegtuigje inzetten.

Veilig drone leren vliegen

Het gebruik van drones is in Nederland aan strenge wet- en regelgeving gebonden en veiligheid staat altijd voorop. Wil je commercieel vliegen met een drone, dan is het noodzakelijk om één of meerdere vliegcertificaten te behalen. Dat kan bij de Green Drone Academy in Almere. Hier leer je niet alleen om veilig en verantwoord te vliegen, maar leer je ook alles over de toepassingen binnen het vakgebied natuur, ecologie en milieu.

Voor wie zijn de drone-opleidingen bedoeld?

De drone-opleidingen van de Green Drone Academy zijn onder andere bedoeld voor:

  • (Aankomend) milieu-inspecteurs.
  • Medewerkers van natuurbeheerorganisaties.
  • Ecologen.
  • Agrariërs.
  • Inspecteurs van waterschappen en andere beheerorganisaties.
  • Studenten in het groene domein. De cursus ROC-light is onderdeel van de mbo-opleiding Toegepaste Biologie van Aeres MBO Almere.

 Meer weten? Neem dan contact met ons op: greendroneacademy@aeres.nl