foodopleiding Aeres MBO Almere

Welkom bij Food!

Leuk dat je er bent!

Je hebt een muntplantje van ons gekregen. Deze staat natuurlijk voor onze foodopleiding, maar natuurlijk ook voor jouw persoonlijke groei!
De keuze voor een opleiding is niet makkelijk en zeker niet in deze tijd - iets met een pandemie enzo. Dat begrijpen wij maar al te goed. Wist je dat je in de foodsector verzekerd bent van een baan? Pandemie of geen pandemie! 💪🏼

Meer weten over de opleiding? We willen je graag uitnodigen op onze open dag! 
Op deze dag kun je online (of hopelijk zelfs LIVE!) een kijkje nemen bij ons op school, presentaties bijwonen en natuurlijk al je vragen stellen over onze opleiding en de toekomst in de wondere wereld van food. 

Verzeker jouw plaats op de open dag door je aan te melden via het formulier! 

Onder het formulier vind je nog een lekker recept om te maken met jouw gekweekte muntplantje 🌱

Recept muntpesto

De traditionele groene pesto maak je met basilicum, maar wist je dat je ook met munt een heerlijke pesto kunt maken? En dat in 3 stappen.
Erg lekker in combinatie met lamsvlees of juist als frisse topping voor een salade. 

Ingrediënten:
20 g verse muntblaadjes (zelf gegroeid natuurlijk)
40 g geroosterde pijnboompitten
30 g pecorinokaas
1 dl olijfolie
Eventueel zout of peper

Benodigdheden:
Een staafmixer of hakmolen

Aan de slag:
1. Hak de verse muntblaadjes samen met de geroosterde pijnboompitten fijn in de staafmixer. 
2. Voeg de pecorinokaas en de olijfolie er bij en hak het met de staafmixer tot een zachte pesto
3. Voeg naar smaak zout en/of peper toe