Gras

Lees hieronder veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus in relatie tot Aeres. Deze zijn bijgewerkt op vrijdag 29 mei.

Algemeen

Wanneer worden de onderwijsactiviteiten op locatie weer hervat?

Aeres volgt in haar beleid de richtlijnen van het kabinet en bereidt zich daarom voor om een aantal activiteiten op locatie te hervatten. Voor het vmbo en praktijkonderwijs geldt dat dit vanaf 2 juni gebeurt en voor het mbo en hbo vanaf 15 juni. Daar waar het onderwijs op locatie nog niet mogelijk is, geldt dat dit nog steeds zoveel mogelijk op afstand wordt ingevuld. 

Gaan evenementen door?

Aeres gelast alle evenementen tot 1 september af. Voorbeelden van evenementen zijn: open dagen, congressen, proeflessen en informatiebijeenkomsten.

Moet ik het melden bij Aeres als ik besmet ben of als iemand waarmee ik samenwoon besmet is?

Indien je zelf besmet bent (of het vermoeden bestaat), verzoeken we je telefonisch contact op te nemen met de onderwijsinstelling (leerling/student) of je leidinggevende (medewerker) en je volgens de gebruikelijke procedure ziek te melden. Op basis van de privacywet hoef je niet te melden waarom je je ziek meldt, maar om te voorkomen dat het virus zich verder verspreid, willen we je vragen dat in dit geval wel te doen. Bovendien raden we je aan om telefonisch contact op te nemen met de huisarts, mocht dat nog nodig zijn. Als iemand met wie je samenwoont besmet is (of het vermoeden bestaat), verzoeken we je ook om telefonisch contact op te nemen. We bespreken dan samen wat dit betekent.

Moet ik thuisblijven als ik me niet lekker voel?

Leerlingen, studenten, cursisten en medewerkers worden geacht thuis te blijven wanneer zij griep- of verkoudheidsverschijnselen vertonen. 

Buitenlandse reizen

Aeres volgt de richtlijnen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waarbij bepaalde gebieden met kleurcodes (groen, geel, oranje en rood) zijn aangeduid.

Mag ik om privéredenen op reis naar een gebied waarvoor een negatief reisadvies geldt?

Het RIVM adviseert je dringend om dat niet te doen. Realiseer je dat je de gezondheid van collega’s, leerlingen/studenten en anderen in gevaar kunt brengen door wel naar deze gebieden af te reizen.

Kan ik nu nog afreizen naar het buitenland voor werk of studie?

Ten aanzien van reizen volgt Aeres de instructies en adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het beleid van Aeres is dat alle vormen van buitenlandse reizen en excursies alleen mogelijk zijn naar landen die Buitenlandse zaken als veilig heeft aangemerkt. Deze maatregel geldt voor zowel medewerkers als studenten. Ook reizen ten behoeve van stages in het buitenland vallen onder deze maatregel.