Aeres MBO Groen grond en infra straatwerk aanleggen

Als medewerker groen, grond en infra werk je graag met geavanceerde trekkers, grondverzetmachines en ander materieel. Je bent bezig met bijvoorbeeld aanleg van sportvelden, egalisering van grond, voorbereiding van teelt of met werk langs de waterkant. Je weet hoe je machines instelt en hoe je er veilig mee werkt. Vaak gaat het om klussen in de weg- en waterbouw of in groot groen en werk je in een team.

Wat ga je leren?

Je leert van alles over de machines waar je mee werkt en de grond waarop je werkt. Er zijn veel praktijklessen op oefenlocaties, maar vanzelfsprekend leer je ook over techniek en onderhoud van het materiaal en over veilig werken met de grote machines (het VCA-certificaat). Je leert over bodem, grond, landmeten en waterpassen. Je krijgt algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen en je leert werken in een team.

Mogelijke beroepen

  • Medewerker Groen, Grond & Infra (loonwerk)

Toelatingsvoorwaarden

  • Vanaf vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding (mbo-niveau 1)
Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen, krijg je te maken met lesgeld en schoolkosten (boeken e.d.). Tot je 18e jaar hoef je nog geen lesgeld te betalen. Daarna betaal je zowel school- als lesgeld. Jaarlijks stelt Rijksoverheid de hoogte vast van het lesgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een deeltijd of BBL-opleiding. De schoolkosten verschillen per opleiding. Meestal betaal je tussen de €400 en €750 euro per schooljaar.

Toekomst

Met je diploma kun je aan het werk bij loonwerkbedrijven die in stad of platteland zorgen voor het nodige grondverzet. Bijvoorbeeld als chauffeur of kraanmachinist. Dat kan ook bij waterschappen, in groenaanleg, bosbeheer of bij beheer van sport- en recreatieterreinen.

Met deze opleiding zijn je baankansen ruim voldoende. Je vindt hier meer over op de website www.kansopwerk.nl.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Van deze opleiding is op dit moment nog geen studiebijsluiter beschikbaar.

Specifiek voor Aeres MBO Barneveld