Code GROEN, ? Op het event Code Groen dompel je jezelf onder in de groene sector. Maak kennis met innovaties in het hoveniersvak en workshops over duurzaam en circulair bloemwerk tot aan een practicum water filteren en een presentatie over ecologisch sloot hekelen. Zo ontdek je of de groene sector iets voor jou is.

Gastspreker Gerrit Hiemstra

Een van Nederlands bekendste weermannen en meteoroloog (en Fries), Gerrit Hiemstra, komt spreken op Code GROEN. Gerrit Hiemstra is vorig jaar gestopt als weerman voor het NOS Journaal. Hij legt zich nu toe op het informeren van Nederland over de gevolgen van klimaatverandering, wat je zelf kunt doen om je footprint te verminderen, welke kansen klimaatverandering biedt en welke invloed dit heeft op banen in de groene sector. Kom luisteren naar zijn inspirerende verhaal en ga met een rugzak vol ideeën en positiviteit aan de slag.

Gerrit Hiemstra

Extra informatie

Daarnaast heeft hij in Balk een eigen energieleverende en bio-based woning ontworpen en gebouwd. Dit huis is gemaakt van kalk en hennep. Om dit verhaal aan de buitenwereld te vertellen en mensen te inspireren heeft hij een eigen bedrijf opgericht onder de naam Oarshûs.

Ook is Gerrit Hiemstra mede-eigenaar van Weather Impact B.V. in Amersfoort. Met dit bedrijf is hij gespecialiseerd in het toepassen van kennis en technieken op het gebied van meteorologie en klimaatverandering in nationale en internationale projecten. In internationale projecten worden onder meer toepassingen ontwikkeld waarmee kleine boeren in ontwikkelingslanden hun productie en levensstandaard kunnen verhogen. Dit doet het bedrijf samen met diverse nationale en internationale partners. De projecten worden uitgevoerd in verschillende landen in Afrika en Zuidoost-Azië.

In 2021 kreeg Gerrit Hiemstra de Machiavelliprijs. De Machiavelliprijs wordt sinds 1989 jaarlijks uitgereikt aan mensen of organisaties die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de communicatie tussen politiek, overheid en burgers. De Stichting Machiavelli heeft hem de prijs toegekend omdat hij de klimaatverandering en de gevolgen

Als nevenactiviteit is Hiemstra lid van de Ried fan Kommissarissen van Omroep Fryslân..

Bron: https://www.speakersacademy.com/nl/spreker/gerrit-hiemstra/