Studente met pompoenoogst Warmonderhof

Je kiest voor biologisch-dynamische landbouw omdat je voedsel wilt produceren op een duurzame en diervriendelijke wijze met veel aandacht voor kringlopen en met nieuwsgierigheid naar een nieuwe manier van kijken naar de wereld om ons heen. Je doet dat omdat je hart ligt bij de (antroposofische) manier van werken, maar ook omdat de school, die hierin samenwerkt met Stichting Warmonderhof, sterk gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Biologische en biologisch-dynamische bedrijven zijn vaak gemengde of intensief samenwerkende bedrijven met veehouderij, akkerbouw en/of tuinbouw.

Stadslandbouw is volop in ontwikkeling. In steeds meer steden ontstaan mooie initiatieven en als begeleider stadslandbouw kun je hier aan de slag. Je kunt natuurlijk ook een eigen stadslandbouwbedrijf opzetten. Deze opleiding is de stadslandbouwgerichte variant van de opleiding vakbekwaam medewerker teelt.

Wat ga je leren?

In het eerste jaar van de opleiding staat de teeltkundige kennis en ervaring centraal. In het tweede jaar komen behalve teelt ook organisatorische en bedrijfsmatige aspecten aan bod. Biologisch-dynamische teelt en veehouderij vormen de basis van de opleiding. Stadslandbouw geeft de specifieke kleur aan de opleiding.
Deze opleiding is de stadslandbouwgerichte variant van de opleiding Medewerker akkerbouw en teelt. Aeres MBO Dronten Warmonderhof verzorgt de opleiding, die vooral is gericht op volwassenen (ca. 25-45 jaar). Het is een eindopleiding.

Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Na de opleiding ligt je toekomst in de stadslandbouw. Ben je ondernemend en initiatiefrijk? Dan kun je, eventueel met anderen, een nieuw stadslandbouwproject starten. Tegenwoordig geven veel steden ruimte aan deze voedselgerelateerde initiatieven.

Voor deze opleiding zijn de baankansen ruim voldoende. Kijk voor meer informatie op www.kansopwerk.nl.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.