studenten voor Aeres MBO Ede

Adviseur duurzame leefomgeving niveau 4

Leerweg
BOL (leren en stage)
Niveau
Mbo niveau 4
Interessegebied
Natuur en milieu
Interessegebied
Groen

Deze opleiding is in ontwikkeling. Naar verwachting start de opleiding in september 2023. Aanmelden is nog niet mogelijk. Wil je meer informatie? Dan kun je contact met ons opnemen.

Wist je dat meer dan de helft van de wereldbevolking in steden leeft? In Europa zijn dit zelfs al 2 op de 3 inwoners. Dit aantal zal nog groter worden. Steden moeten zich hierop aanpassen. De impact van steden op het milieu en klimaat is gigantisch. Hierdoor komen de voorraad zoet water, rioleringen, de leefomgeving en onze gezondheid onder druk te staan. Maak jij je hier zorgen om? En wil je graag meehelpen aan duurzame oplossingen? Tijdens deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om je steentje bij te dragen aan de verduurzaming van steden.

Duur: Deze opleiding duurt 3 jaar.
Toelatingseisen: Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg, overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, mbo-diploma niveau 3.

 
Talent voor groei

Wat ga je leren?

Tijdens deze opleiding ben je bezig met deze sociale aanpak rondom verduurzaming en energietransitie in de stad. Hierbij doe je als student kennis op van de ecologie binnen de stad en leer je tijdens je opleiding op een verantwoorde manier aanbevelingen doen. Je werk strekt tot aan de stadsgrenzen. Je bent de spil tussen het gemeentelijk bestuur en de burger: Je voert taken uit in opdracht van de gemeente. Je geeft advies en organiseert projecten die de leefomgeving duurzamer maken. De opleiding is gericht op de toekomst. Een waarin de mens niet de wereld verbruikt, maar leert er duurzaam mee om te gaan. 

De politiek heeft namelijk het volgende doel gesteld: in 2030 stoten we in Nederland bijna de helft (49%) minder broeikasgassen uit dan we in 1990 deden. Samen met 195 andere landen heeft Nederland zich gecommitteerd om in 2050 de opwarming van de aarde te beperken tot 2 graden Celsius, en zo mogelijk 1,5 graden Celsius.  
 

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt dit schooljaar € 608 als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.
Let op: eigenlijk bedraagt het lesgeld dit jaar (2021-2022) € 1216 maar vanwege de Coronamaatregelen krijg je 50% korting.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

De maatregelen in het Klimaatakkoord moeten een winst opleveren voor zowel mens als natuur. In de rol als adviseur stad, ecologie en duurzaamheid draag je hier actief aan bij door te zoeken naar duurzame oplossingen voor problemen in de leefomgeving. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat er minder afvalvervuiling in de stad terecht komt en hoe kunnen we steden groener maken? Dit zijn de vragen waar je mee aan de slag gaat.

Als adviseur stad, ecologie en duurzaamheid wordt er van je gevraagd om in constante verbinding te staan met de wereld om jou heen. Je bent actief bezig met het onderhouden van een duurzame relatie tussen mens, stad en natuur. Feed the world, save planet!  

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding: