student duurzame leefomgeving neemt monsters

Als adviseur leefomgeving ben je een belangrijke spil tussen de overheid, burger en het bedrijfsleven. Je voert milieucontroles uit bij bedrijven en je brengt adviezen uit ter verbetering van de bedrijfsvoering. Samen met het bedrijf denk je na over oplossingen van eventuele problemen. Indien nodig spreek je het bedrijf ook aan op zijn verantwoordelijkheden die afgesproken zijn in vergunningen. Bij maatregelen en wetten die worden gemaakt voor een beter milieu is een goede handhaving van belang.

Wat ga je leren?

Je hebt een standvastige houding, correcte manier van communiceren en denkt graag mee. Daarbij heb je veel overlegmomenten met klanten, ook telefonisch. Je beschikt dan ook over de mondelinge vaardigheid om de consequenties van overtredingen toe te lichten. Verder besef je dat iedere locatie en ieder bedrijf uniek is, zodat er geen sprake kan zijn van routinematig werk.

Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Met je MBO niveau 4-diploma Adviseur leefomgeving op zak kan je aan de slag bij de omgeving diensten, waterschappen, ecologische- milieuadviesbureaus , water-hoogheemraadschappen, gemeentes of provincies. Vervolg na je studie Met een diploma adviseur leefomgeving kun je doorleren op verschillende hbo-opleidingen, bijvoorbeeld in de richting milieukunde, land- en watermanagement, kust- en zeemanagement of plattelandsvernieuwing. Natuurlijk kun je ook gaan werken.
Voor deze opleiding zijn de baankansen op dit moment nog onbekend. Je vindt meer hierover op de website: www.kansopwerk.nl.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.
Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Ede