Heb jij het in je om mensen gezonder te maken? Met de opleiding Food & Lifestyle coach niveau 4 ga je klanten begeleiden in het gebruik van voeding en beweegprogramma’s opstellen voor een duurzame verandering naar een gezonde leefstijl. Dat kan gaan over mensen met gewichtsproblemen, ouderen of mensen met een beperkt budget. 

Duur: 3 jaar 
Toelatingsvoorwaarden: vmbo-diploma kaderberoepsgerichte- gemengde - of theoretische leerweg, overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, mbo-diploma niveau 3. 

Talent voor groei

Wat ga je leren?

In de opleiding leer je hoe je een sport- en bewegen programma voor een gezonde leefstijl opstelt en hoe je cliënten hierin kan coachen en begeleiden. Je leert hoe je feiten van fabels kan scheiden op het gebied van (gezonde)voeding en hoe je op de hoogte blijft van de laatste trends en innovaties. Vervolgens leer je hoe je andere wegwijs kan maken in de wereld van voeding door te adviseren en presenteren. Ook leer je hoe je een verantwoord menu kan opstellen en nieuwe gerechten kan ontwikkelen.  

Naast de beroepsgerichte inhoud van de opleiding volg je ook de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt dit schooljaar € 608 als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.
Let op: eigenlijk bedraagt het lesgeld dit jaar (2021-2022) € 1216 maar vanwege de Coronamaatregelen krijg je 50% korting.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Wil jij de wereld graag een stukje gezonder maken en begeleidt je andere daar graag in? Dan kan je met een diploma Food & Lifestyle coach niveau 4 goed aan de slag als voeding- en leefstijladviseur, waarbij je cliënten begeleidt naar een gezonde(re) leefstijl in sport-, fitness- en gezondheidscentra, ziekenhuizen of verpleeghuizen. Je kunt ook gaan werken in cateringbedrijven of bedrijfsrestaurants waar je, door onder andere het ontwikkelen van nieuwe gerechten, de dienstverlening in de keuken verbeterd.   

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Ede