studenten in restaurant

Vakbekwaam medewerker Food & production niveau 3

Interessegebied
Food
Leerweg
BOL (leren en stage)
Niveau
Mbo niveau 3

Help jij thuis wel eens met pannenkoeken bakken en vraag jij je ook af waar alles vandaan komt? In de richting Food & Production ga je praktisch aan de slag met het produceren van voedsel. Zou jij bijvoorbeeld je eigen kaas, bier of brood willen maken en ben je benieuwd naar de achtergrond hiervan? Dan kies je voor de opleiding Vakbekwaam medewerker Food & Production niveau 3.

 

Duur: deze opleiding duurt 3 jaar. 
Toelatingsvoorwaarden: vmbo-diploma van kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg. Mbo-diploma niveau 2. 

Wat ga je leren?

In de opleiding leer je voedingsmiddelen te bereiden volgens een recept en hoe je ze het beste kunt verpakken. Je leert hoe voedingsstoffen zijn opgebouwd, waar ingrediënten vandaan komen en hoe je op verschillende manieren een voedingsmiddel kan produceren. Je leert hoe je voedselveilig moet werken en hoe je de kwaliteit van producten kan testen. Naast de beroepsgerichte inhoud van de opleiding volg je ook de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.  

Talent voor groei

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt dit schooljaar € 608 als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.
Let op: eigenlijk bedraagt het lesgeld dit jaar (2021-2022) € 1216 maar vanwege de Coronamaatregelen krijg je 50% korting.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Met een diploma Vakbekwaam medewerker Food & Production niveau 3 kan je direct aan de slag! Met deze opleiding is een baan gegarandeerd. Je kunt bijvoorbeeld als productiemedewerker of operator binnen voedselproductiebedrijven aan het werk. Wil je bijdragen aan de productie van pakken yoghurt van zuivelproducent Arla, wil je aan het werk bij een bierbrouwer of juist de handgemaakte kaas willen maken bij de lokale boer? Je kunt zowel in kleine ambachtelijke bedrijven als internationale bedrijven aan het werk. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Ede