Aeres MBO Food koekjesfabriek

Je bent een expert op het gebied van voeding, kwaliteit en productontwikkeling. Alle mogelijkheden in de veelzijdige en internationale wereld van voeding (of food) die met alle aandacht voor gezond en lekker voedsel, de toekomst heeft. Er is veel vraag naar voedingsexperts.

Wat ga je leren?

Je leert van alles over voedsel in alle variaties en over de productie ervan, de hele weg van grond tot mond. Je leert waar het voedsel vandaan komt, hoe het verwerkt wordt en hoe het wordt opgediend. Er zijn veel excursies naar voedingsbedrijven en gastlessen vanuit het bedrijfsleven. Behalve voedingsleer, levensmiddelentechnologie en kwaliteitskennis, krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan & burgerschap, microbiologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, economie, ondernemen en studieloopbaanbegeleiding. Je leert over duurzame productie en de economische waarde van het voedsel. Je kiest een afstudeerrichting in het derde jaar: kwaliteit, technologie of voorlichting.

Talent voor groei

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt dit schooljaar € 1.168 (schooljaar 2020-2021 € 1.202) als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Er is veel vraag naar vakmensen op het gebied van voeding en technologie of voeding en kwaliteit. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl.

Afhankelijk van je profielkeuze word je opgeleid voor de volgende beroepen:

Profiel food & lifestyle
Voedingsadviseur of voedingsvoorlichter in een voedingsmiddelenbedrijf of andere instelling. Daarnaast kun je ook teamleider of ondernemer worden.

Profiel food & technology
Productontwikkelaar of productiemedewerker in een voedingsmiddelenbedrijf. Je kunt ook teamleider of ondernemer worden.

Profiel food & quality
Kwaliteitsmedewerker, laboratoriummedewerker of voedselcontroleur in een voedingsmiddelenbedrijf. Mogelijk beroepen zijn ondernemer of teamleider. 

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Ede

  • Na deze opleiding op niveau 4 kun je verder in het hbo, bijvoorbeeld bij Aeres Hogeschool. Mogelijke opleidingen zijn: European food business, Biologie, voeding en gezondheid. Andere mogelijkheden zijn de hbo-opleidingen Voeding & diëtiek en Voedingsmiddelentechnologie.