Zie jij jezelf al met je eigen foodtruck op alle festivals staan? Binnen deze richting ga je een eigen product bedenken, zorg je ervoor dat het voedselveilig geproduceerd wordt én ga je het op de markt zetten. Dus bruis jij van de ideeën en ben je een geboren ondernemer? Dan past deze opleiding goed bij jou.  

 

Duur: deze opleiding duurt 3 jaar. 
Toelatingsvoorwaarden: vmbo-diploma kaderberoepsgerichte- gemengde - of theoretische leerweg, overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, mbo-diploma niveau 3. 

Talent voor groei

Wat ga je leren?

In de opleiding leer je voedingsmiddelen te bereiden volgens een recept, hoe je ze het beste kunt verpakken en hoe je medewerkers hierin aanstuurt. Je leert hoe voedingsstoffen zijn opgebouwd, waar ingrediënten vandaan komen en hoe je op verschillende manieren een voedingsmiddel kan produceren en verbeteren. Je leert hoe je voedselveilig moet werken en hoe je de kwaliteit van producten kan testen. Vervolgens leer je hoe je een onderneming start en runt, waarbij je leert hoe je verantwoordelijk ben voor de financiën, het promoten, inkopen en binden van klanten. 

Naast de beroepsgerichte inhoud van de opleiding volg je ook de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.  

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt dit schooljaar € 608 als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.
Let op: eigenlijk bedraagt het lesgeld dit jaar (2021-2022) € 1216 maar vanwege de Coronamaatregelen krijg je 50% korting.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Ondernemen zit bij jou in het bloed en je hebt de ambitie om je eigen product te bedenken en hier jouw onderneming van te maken. Alle ervaringen die je tijdens de opleiding hebt opgedaan in voedselproductiebedrijven neem je hierin mee. Met een diploma Vakexpert Food & Business niveau 4 kan je daarom ook gaan werken als assistent productontwikkelaar, (leidinggevende) productiemedewerker of operator in voedselproductiebedrijven. Je kunt natuurlijk ook je eigen koers gaan varen, want je hebt alle tools in huis om je eigen onderneming te starten.  

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Ede