Vraag jij je af wat feiten en fabels zijn op het gebied van (gezonde) voeding? Food & future richt zich op de waarheid én toekomst van de voeding. Je adviseert bedrijven over hoe ze op trends en innovaties kunnen inspelen of je geeft hier de meest inspirerende voorlichtingen en workshops over. 

Duur: de opleiding duurt 3 jaar. 
Toelatingsvoorwaarden: vmbo-diploma kaderberoepsgerichte- gemengde - of theoretische leerweg, overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, mbo-diploma niveau 3. 

Talent voor groei

Wat ga je leren?

In de opleiding leer je hoe voedingsstoffen zijn opgebouwd, waar ingrediënten vandaan komen en hoe je op verschillende manieren een voedingsmiddel kan produceren. Je leert hoe je voedselveilig moet werken en hoe je de kwaliteit van producten kan testen en hoe je medewerkers hierin aanstuurt. Je leert hoe je feiten van fabels kan scheiden op het gebied van (gezonde)voeding en hoe je op de hoogte blijft van de laatste trends en innovaties. Vervolgens leer je hoe je andere wegwijs kan maken in de wereld van voeding door te adviseren en presenteren.  
Naast de beroepsgerichte inhoud van de opleiding volg je ook de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.  

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt dit schooljaar € 608 als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.
Let op: eigenlijk bedraagt het lesgeld dit jaar (2021-2022) € 1216 maar vanwege de Coronamaatregelen krijg je 50% korting.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Met een diploma Vakexpert Food & Future niveau 4 kan je als voedingsadviseur of voedingsvoorlichter aan het werk, bijvoorbeeld bij een voedingsmiddelenbedrijf. Je kunt smakelijke kookworkshops organiseren in bedrijven waar ze naast het produceren en verkopen van producten ook een kookstudio hebben. Zoals bijvoorbeeld op het Smaakpark in Ede, waar je deelnemers inspireert met lokale en duurzame voeding in workshops. Daarnaast kan je bijvoorbeeld foodtrucks ondersteunen in het bedenken van nieuwe activiteiten, creatieve foodconcepten en pop-up events.  

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Ede