Studenten Aeres MBO Ede werken en relaxen samen

Toegepaste biologie

Ben jij graag buiten? Hou je van de natuur en wil jij alles weten over o.a. flora, fauna, duurzaamheid en ecologie?
Dan is Toegepaste biologie dé opleiding voor jou!

Je doet zelfstandig onderzoek en werkt samen met diverse organisaties en instanties. Je hebt een kritische houding en jij wilt het verschil maken! Met een opleiding Toegepaste biologie draag jij bij aan een duurzamere en groenere wereld.

 

Als toegepast bioloog leer je onderzoek te doen naar natuur en milieu in brede zin. Maar ook biologische bestrijding, milieu- wetgeving en veredeling komen aan bod. Die kennis en de inventarisatie-, analyse- en onderzoeksvaardigheden die je in de opleiding meekrijgt, zijn breed inzetbaar. Met dit diploma ga je werken in natuuur- en milieuonderzoek en kun je doorstromen naar het hbo. Tijdens je opleiding leer je zelf- standig onderzoek te doen en krijg je in je stages nog meer praktijk- en onderzoekservaring.

 

Na het behalen van deze opleiding mag jij jezelf dan ook onderzoeker leef- omgeving noemen!

 

In de loop van je opleiding kun je één van onderstaande specialisaties kiezen. Zo kun je de opleiding naar je eigen voorkeuren indelen:
- Expert natuur & publiek
- Expert ecologie
- Expert milieu onderzoek 

 

Ook kun je Adviseur leefomgeving worden! Lees via deze link meer of schrijf je direct in voor Adviseur leefomgeving.

Toegepaste biologie - niveau 4

De opleiding Toegepaste biologie is perfect voor jou als je natuur interessant vindt en meer wilt weten over de wereld van de flora en fauna, zowel in Nederland als in buitenland. Je ontdekt en onderzoekt die wereld, je doet veldwerk, je denkt mee over natuurlijke ecosystemen en je leert van alles over duurzaam beheer, over bodem en landschap en microbiologie. Een studie over de natuur en alles wat daar leeft en een studie met heel veel mogelijkheden.

Keuzedelen:
- Duurzaamheid in beroep D
- Internationaal 1; overbruggen (interculturele) diversiteit
- Digitale vaardigheden (gevorderd)
- Praktijkonderzoek

Meer praktische info over deze opleiding en/of inschrijven

  • Duur: 3 jaar
  • BOL: Ja / BBL: Nee
  • Toelatingseisen: vmbo-diploma kaderberoepsgerichte- gemengde - of theoretische leerweg, overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, mbo-diploma niveau 3.