Tijdens onze Doe dagen leer je een opleiding naar keuze beter kennen! 

Het is niet meer mogelijk om je op te geven. Vragen? Mail dan naar annabel.de.boer@aeres.nl

Je kunt je opgeven voor de volgende opleidingen:

  • Tijdens deze opleiding leer je alles over gewassen. Gewassen kweken en verzorgen, dat vraagt elk seizoen werkzaamheden die groei en opbrengst bevorderen. Zaaien in het voorjaar, oogsten in het najaar. Als agrariër weet je wat er wanneer moet gebeuren: voorbereidend grondwerk, onderhoud, oogst en transport. Een medewerker akkerbouw en teelt zorgt bijvoorbeeld voor teelt van graan, maïs of bieten, van paprika, bloemen, fruitbomen of van andere gewassen. Je doet dat in de akkerbouw, in het veld, of als tuinder in een kas.
  •  Wil jij alles leren over melkveehouderij? Meld je dan aan voor deze DOE-dag. In het eerste jaren komen ook andere productiedieren aan de orde, varkens en pluimvee. In het tweede en derde jaar specialiseer je je in melkvee. Naast Nederlands, Engels en rekenen krijg je lessen over voeding, huisvesting, fokkerij en techniek. Een groot deel van de lessen is heel praktisch. Je leert over innovatieve en duurzame bedrijfsvoering, over diergezondheid en hygiëne en ook over onderhoud van grasland en bediening en onderhoud van melkmachines.
  • Als opzichter uitvoerder groene ruimte werk je aan de aanleg en het onderhoud van tuinen, parken, sportvelden, groenvoorzieningen en natuur. Je leest tekeningen, bereidt groenaanleg voor en je gebruikt allerlei machines. Je haalt projecten binnen en voert ze uit binnen de gestelde tijd en het afgesproken budget. Je werkt als uitvoerend leidinggevende in een hoveniersbedrijf of je bent eigen baas. Het is vaak een combinatie van voorbereidend bureauwerk en uitvoerend buitenwerk. Je bent verantwoordelijk voor het werk, de mensen, gereedschap en machines.
  • Helemaal gek van paarden en wil je daar in verder leren? Tijdens deze opleiding leer je bekappen, longeren, rijden, ruiterfitheid, bandageren en toiletteren. Je verdiept je in voeding, verzorging, gezondheid, wormbestrijding, anatomie en gedrag en training van paarden. Ook huisvesting en hygiëne, ruiterfitheid, ergonomie en hoefziekten komen aan bod. Je krijgt algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen, en bedrijfshulpverlening, bedrijfsadministratie, handel en oriëntatie op management en marketing, de organisatie van een evenement en het schrijven van een ondernemingsplan. Je leert hoe je als manager een paarden(sport)bedrijf leidt.
  • Aan de slag op grote landbouwvoertuigen? Je leert over teeltvoorbereiding, oogst, bodemkunde, techniek, gewasbescherming en kwaliteitszorg. Allerlei zaken die van belang zijn voor een teeltopleiding. De opleiding gaat vooral over akkerbouw. Je leert veilig trekkers en heftrucks bedienen en onderhouden en je kunt een spuitlicentie halen. In algemene vakken leer je Nederlands, Engels, loopbaan en burgerschap, computergebruik, rekenen, bedrijfshulpverlening, bedrijfsadministratie en economie. Je krijgt vaak les op praktijklocaties.