Toegepaste biologie

Maak jij het verschil?!

Gaat jouw hart sneller kloppen van de natuur? Ben je graag buiten? Ben je onderzoekend en nieuwsgierig  en denk jij verder dan de gebaande paden? Dan heeft Aeres Emmeloord dé opleiding voor jou: Toegepaste biologie. In deze opleiding komt onderzoek, milieu en natuur samen. Je gaat aan de slag met complexe vraagstukken voor nu en de toekomst.

Jouw ideeën zijn goud waard, ook voor de agrarische sector.  Bedenk jij nieuwe oplossingen voor circulaire landbouw, biodiversiteit  of natuurinclusief boeren?

Wil jij mee weten over de opleiding of heb je specifieke vragen, neem gerust contact op met de docent. A. Schilstra: a.schilstra@aeres.nl

Wat doe je na jouw diploma

Na de opleiding Toegepaste Biologie kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Natuurlijk kun je ook gelijk aan de slag. Als onderzoeker bij een natuurbeheerorganisatie bijvoorbeeld. Of je komt bij een gemeente of provincie op kantoor als milieu of ecologisch adviseur. De kennis die jij opdoet tijdens de studie is ook heel belangrijk in de agrarische sector. Denk aan de vraagstukken van kringlooplandbouw of natuurinclusief. Misschien begin jij wel je eigen adviesbureau op een van die thema's. 

Gaat jouw natuurhart sneller kloppen? Laat je gegevens achter

Wil je na het lezen over de opleiding meer weten, laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op. 

Ik wil meer weten over Toegepaste Biologie

Leren in de praktijk

Waarom kies jij voor de opleiding:

  • Aan de slag met eigen gekozen onderwerpen
  • Een bijdrage leveren aan het klimaatvraagstuk
  • Ontdekkend leren in de natuur
  • Ontwikkelen van onderzoeksvaardigheden
  • Werken aan de oplossingen van morgen