Aeres Hippisch Centrum gastlocatie voor uitreiking van de Impactprijs

Date

Tijdens een feestelijk evenement op het Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek zijn de winnaars van de Groenpact Impactprijs 2024 bekendgemaakt. De prijzen, elk ter waarde van 2500 euro, gingen naar diverse innovatieve projecten en start-ups. 

Voor de genomineerde leerlingen en studenten was het een feestelijke, spannende en leerzame middag, die werd opgeluisterd door de aanwezigheid van speciale gast Sterrin Smalbrugge. Smalbrugge, een bekende ecologe die cum laude afstudeerde aan Wageningen University, maakte de winnaars bekend.

Ze reist de hele wereld over om dieren te redden en te bestuderen en is bekend van haar boeken over reptielen, haar tv-serie en haar deelname aan Expeditie Robinson. “Wat een mooie en vooral ook veelzijdige projecten zijn er genomineerd voor de Groenpact Impactprijs. Echt heel gaaf dat studenten en leerlingen hiermee bezig zijn en op dit niveau!” aldus Smalbrugge.

Het Aeres Hippisch Centrum, een opleidingscentrum voor paardensport en -houderij, bood een bijzondere locatie voor het evenement. De middag werd bezocht door meer dan 50 communicatieprofessionals uit het groene domein, die discussieerden over effectieve communicatie in tijden van transitie. De opbrengsten van deze discussies zullen binnenkort worden gedeeld op de websites van de organisatoren Groenpact en Groen Kennisnet.

Voor het eerst deed dit jaar ook het technasium mee aan de Groenpact Impactprijs. Daarnaast was er een eervolle vermelding voor een van de genomineerden. De winnaars in de vijf categorieën waren als volgt:

  • Vmbo: Bodembiodiversiteit en wormentelling - Yuverta Ottoland
  • Technasium: ECOnstruction cards - 't Hooghe Landt College
  • Mbo: Solis Waterstof Trekker - Aventus
  • Hbo: Vee evacuaties bij noodsituaties – HAS Green Academy
  • Universiteit: Hippotainer - Wageningen University

Alle winnaars ontvingen een geldprijs van 2500 euro om hun projecten verder te ontwikkelen. Het evenement werd afgesloten met een feestelijke receptie, waar de deelnemers de gelegenheid hadden om te netwerken en ideeën uit te wisselen.

Bekijk de foto's hieronder!