Uitbreiding samenwerking Aeres MBO Barneveld en E-quine.com

Date

Aeres MBO Barneveld, een toonaangevende instelling voor groene beroepen in Nederland, en e-quine.com, gespecialiseerd in online concepten voor de paardensector, slaan de handen ineen om het hippische onderwijs te vernieuwen.

Aeres MBO Barneveld en e-quine.com intensiveren hun samenwerking om zo innovatief en eigentijds onderwijs te bieden aan studenten van de hippische opleiding. Dit jaar is Aeres MBO Barneveld gestart met het gebruik van het online lesmateriaal van e-quine.com, dat naadloos aansluit bij de behoeften van de jonge doelgroep waar de studenten van de hippische opleiding van Aeres MBO Barneveld toe behoren. Het lesmateriaal is niet alleen actueel, maar ook interactief en maakt gebruik van gamification, wat de betrokkenheid van studenten bij de lesstof vergroot.

Zowel studenten als docenten tonen zich enthousiast over de nieuwe leermiddelen. Studenten waarderen met name de interactieve elementen en de gamification, terwijl docenten het materiaal zien als een waardevolle aanvulling op hun lessen vanwege de flexibiliteit die het biedt.

Verdere uitbreiding van de samenwerking

Aeres MBO Barneveld staat bekend om haar samenwerking met partners die bijdragen aan de kwaliteit van het hippische onderwijs. E-quine.com is hier een uitstekend voorbeeld van. Vanaf 1 september 2024 kunnen studenten niet alleen het keuzedeel Horsemanship volgen, maar ook het certificaat behalen van de opleiding tot Instructeur paard en Gedrag niveau 1 en 2 van e-quine.com.

De focus van de hippische opleiding ligt op het begrijpen van paardengedrag en training, zowel vanuit de praktijk als vanaf de grond. De opleiding tot instructeur paard en gedrag van e-quine.com sluit naadloos aan op deze behoefte, waarbij studenten volgens moderne inzichten leren over paardengedrag, training en leerprincipes.