Student Jelle maakt fudge van koffieafval: Een innovatieve oplossing of toekomst van voedselproductie?

Date

Lorem ipsum.

Samenwerking en ontwikkeling

Jelle en Jens besloten samen het koffieafval in fudge te verwerken, een lekkernij die perfect bij de koffie past. "We hebben verschillende recepten geprobeerd en het was spannend om de koffiebonenschillen toe te voegen," vertelt Jelle. 

Een belangrijke uitdaging was het voorkomen dat de fudge zou gaan verbranden. "Het is essentieel om de temperatuur goed in de gaten te houden," legt Jelle uit. "Een suikerthermometer blijkt onmisbaar." Kuperus benadrukt dat deze casus perfect aansluit bij de opleiding: "Productontwikkeling staat centraal en Jelle's project voldoet hier volledig aan."

LC Awards en toekomstplannen

De koffiebranderij reageerde positief op het eindproduct. "Ze streven naar circulariteit en milieuvriendelijkheid, en dit product sluit daar perfect bij aan," zegt Jelle. Ondanks dat de twee niet in de prijzen vielen tijdens de LC Awards, zijn Jelle en Jens tevreden met hun prestatie. "We hebben een idee achtergelaten dat toekomstige studenten verder kunnen ontwikkelen."

Jelle zelf zal het project niet verder ontwikkelen: "Ik wil tijdens de zomervakantie bij de koffiebranderij werken en daarna een andere opleiding volgen. Ik heb genoten van mijn tijd in de voedingsmiddelensector, maar ik wil mij graag ontwikkelen in een andere sector.’’

Intrinsieke motivatie en samenwerking

Kuperus hoopt dat meer studenten met eigen onderzoeksprojecten komen: "Intrinsieke motivatie is belangrijk. Als je je bezighoudt met iets dat je interesseert, leer je er graag meer over. Jelle's passie voor koffie heeft geleid tot dit geweldige project." Ze benadrukt ook de waardevolle samenwerking tussen scholen en bedrijven, waarbij het Bakery Sweets Center en banketbakker Romke van der Meulen een belangrijke rol spelen in het begeleiden van studenten.

Jelle en Jens hebben laten zien hoe innovatie en samenwerking tot verrassende resultaten kunnen leiden.

Dit artikel is mede tot stand gekomen dankzij het Bakery Sweets Center.

Bekijk de foto's hieronder!