Mark en Lisa behalen niveau 3 Bloemcertificaat Praktijkleren

Date

Wat zijn we trots op Lisa Röeling en Mark Strikkeling. Zij hebben op niveau 3 een praktijkverklaring Bloemstylist behaald. Voor sommige mensen is het behalen van een mbo-diploma of mbo-certificaat een brug te ver. Praktijkleren met de praktijkverklaring biedt dan uitkomst: kortdurende scholing voor eenvoudige werkzaamheden, die de medewerker volledig op de werkvloer kan aanleren. Sinds dit schooljaar kan men via Aeres MBO ook niveau 3 en 4 werkprocessen van een kwalificatiedossier doen en behalen.

Mark werkt bij Blumenhaus Erik Húlkenberg in Elten en Lisa werkt bij Gaaf Bloemen in Winterswijk. Dit certificaat is een werkproces van de opleiding voor Vakbekwaam medewerker bloem. Zij hebben bij hun werkgever beiden de kans gekregen de benodigde vaardigheden en vakkennis op te doen. Marjolijn Adelaars is degene die namens Aeres MBO beoordeelde dat Mark certificeringswaardig is en het proces begeleidde vanuit Aeres.

Mark maakte bruidswerk met het thema een landelijke bruiloft waaronder ook bloemwerk voor op een tractor. Lisa maakte een uitvaart-arrangement voor op een natuur-begraafplaats, waarbij de gebruikte materialen in de natuur opgaan en dit niet verstoren.

De te leren onderdelen worden vooraf bepaald door de werkgever en de opleider en zijn een onderdeel van een mbo-opleiding. Tijdens het praktijkleren ontwikkelen kandidaten zich stap voor stap. De kandidaten volgen geen lessen en doen geen examen. Zij laten op de werkvloer zien welke vaardigheden en vakkennis van mbo-niveau 1, 2, 3 of 4 ze beheersen. Deze leerbaan is bedoeld voor medewerkers zonder startkwalificatie, of met startkwalificatie als verder leren lastig is. De medewerker ontvangt een praktijkverklaring voor de geleerde werkprocessen. Mbo-scholen verstrekken die als onderdeel van een mbo-verklaring.

Praktijkleerbedrijven zijn er nooit genoeg
Ben je maatschappelijk betrokken én een erkend leerbedrijf, of wil je dat graag worden? Praktisch personeel nodig of investeren in het opleiden van je team? Doe mee met Praktijkleren en bied werkzoekenden en eigen medewerkers de kans op een mbo-praktijkverklaring.
Onderwijs en bedrijfsleven werken samen met gemeenten, UWV en de leerwerkloketten, met als doel om elkaars inzet te versterken en tot een regionale aanpak te komen voor werkzoekenden. De route 'Praktijkleren' is een instrument om bestaande en potentiële werknemers die (no)g geen BBL-diploma of mbo-certificaat kunnen behalen, breder en beter inzetbaar te maken binnen het bedrijf. 

Wil jij meer weten over het “Praktijkleren”, neem dan contact op met Marjolijn Adelaars (velp@aeres.nl) of kijk op https://www.aerestrainingcentre.nl/praktijkleren