Skills wedstrijd bij Aeres MBO Almere

28 november 2017

In de kas van Aeres MBO Almere heeft afgelopen vrijdag de wedstrijd Skills plaatsgevonden. Deze tuinaanleg competitie is gehouden tussen de Aeres vestigingen Velp (2 teams), Emmeloord (1 team), Nijkerk (1 team) en Almere (1 team). De wedstrijd is gewonnen door de locaties Emmeloord en Velp. Gefeliciteerd!

Het was een spannende dag voor de team en de eerste keer dat er tussen verschillende locaties een onderlinge voorronde heeft plaatsgevonden.

In zes verschillende vakken zijn opdrachten tuinaanleg uitgevoerd. Zo hebben de teams tegels met klinker gelegd, een klinkerbestrating, een pergola gemaakt, een vijvertje aangelegd en twee plantvakken gemaakt. De tuinen zijn beoordeeld door een vakkundige jury.

De winnaars Emmeloord en Velp zijn door naar de landelijke voorrondes. Deze vinden plaats in januari 2018. De winnaar van de landelijke voorronde, gaat door naar de finale op de tuibeurs Tuin idee 2018 in de Brabanthallen. De winnaar van deze wedstrijd in Den Bosch, vertegenwoordigd Nederland met de Europese wedstrijden in Boedapest in 2018.