Allround coƶrdinator-instructeur buitensport

Mijn interesse
Klimaat en natuur
Ik zoek
BOL (leren en stage)
Mijn niveau
Mbo niveau 4

Buitensport is stoer, uitdagend en voor studenten die graag deelnemers een onvergetelijke ervaring willen geven. Jij wordt blij van Sport & Bewegen maar je kiest er bewust voor om dat buiten te doen. Buiten in de natuur zijn daar word jij enthousiast van. Omdat de natuur jouw kantoor is wil je, naast actief zijn, ook alles leren over natuurbehoud, duurzaamheid en het onderhoud van jouw werkterrein en materialen.

Geen uitdaging ga je uit de weg, de gebaande paden laat je het liefst links liggen en je bent zeker niet bang aangelegd. Op een mountainbike in de Ardennen downhillen, die 6c+ route zonder moeite beklimmen of een gave waterval bedwingen in een kajak, bring it on!!!

Herken je jezelf? Dan is de opleiding Allround coördinator-instructeur buitensport jou op het lijf geschreven.

Dit ga je leren

De groene sportopleiding die door onze (gym en groen) docenten is ontwikkeld staat in het teken van de buitensport(en). Want buitensport is stoer, uitdagend en voor studenten die graag ook met mensen in een sportieve (buiten)setting bezig willen zijn. Studenten die kiezen voor deze opleiding worden blij van Sport & Bewegen maar kiezen er bewust voor om dat buiten te doen. 

Met deze MBO niveau 4 opleiding leiden we de studenten op tot coördinator/manager. Daarin is de natuur hun “kantoor”, maar we leiden onze studenten niet op voor een kantoorbaan. Tijdens de opleiding gaan we actief aan de slag met eigenvaardigheid. Denk daarbij aan mountainbiken, klimmen, hoogteparcours, watersporten en skiën/snowboarden.  Daarnaast leren onze studenten alles over groepsdynamica, lesgeven aan groepen maar ook alles over natuurbehoud, duurzaamheid en het onderhoud van werkterrein en materialen. Uiteraard krijg ze ook Nederlands, Engels en rekenen

 

Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Met je MBO niveau 4-diploma Allround coördinator-instructeur buitensport kun je aan de slag als manager bij een buitensportbedrijf, als recreatieleider of instructeur bij de grote vakantieparken. Maar ook coördinator bij attractieparken, watersportbedrijven en evenementenorganisaties behoren tot de mogelijkheden. Ben je reislustig? Met de opleiding Allround coördinator-instructeur is werken in het buitenland geen enkel probleem. Of je nu ski-snowboard instructeur, canyon/survivalgids of reisleider wil worden, je hebt alle bagage in huis om het ook daar té maken.

Voor deze opleiding zijn de baankansen op dit moment nog onbekend. Je vindt meer hierover op de website:  www.kansopwerk.nl

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

 

Specifiek voor Aeres MBO Nijkerk