Toegepaste biologie

Niveau
BOL/BBL
Duur
Vooropleiding
4 BOL 3 jaar
 (G)TL

Natuuronderzoeker

Niveau 4 - BOL

Je bent gebiologeerd door de wereld om je heen! De natuur, dieren en planten. Je wilt hier van alles mee, maar weet misschien nog niet helemaal wat. De opleiding begint breed met waarnemen, inventariseren en onderzoek doen naar planten (flora), dieren (fauna) en hun leefomgeving. Je wordt gestimuleerd om je zelfstandig te ontwikkelen en je ondernemende kant te ontdekken. In het tweede leerjaar ga je de diepte in, gericht op vakmanschap op het gebied van flora of fauna. Zaken als bio-based economy/duurzaamheid, voortplanting & veredeling en microbiologie zijn enkele voorbeelden van het rijke aanbod aan onderwerpen. Je ontwikkelt je eigen visie op de toegepaste biologie, en daarnaast leer je ook over de landsgrenzen heen te kijken. Tijdens de hele opleiding is er veel aandacht voor practica, veldwerk en soortenkennis. Vakoverstijgende projecten zorgen ervoor dat je de verbanden tussen de verschillende onderdelen leert leggen. Een interessant aanbod van gastsprekers en doelgerichte excursies (bijvoorbeeld naar Naturalis in Leiden en de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht) maken de opleiding compleet.

‘Ik geef hier nu vier jaar onderwijs. De eerste lichting van studenten waar ik aan de basis stond, is nu gediplomeerd. Dat was spannend, want met de proeves vraag je je af: gaat het lukken? Wat zijn ze dan blij en wat ben ik trots op hen. Echt geweldig!’ Eduard Langbroek, docent Toegepaste biologie

Meelopen

Ben je benieuwd of de mbo opleiding bij je past, je bent altijd welkom om een dag mee te lopen. Je proeft dan de sfeer, praat met medestudenten en beleeft hoe het er écht bij ons aan toe gaat. We proberen je zó in te delen dat je helft van de dag theorielessen volgt, en de andere helft van de dag praktijklessen. Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden

Ben je enthousiast, meld je hier aan voor de mbo opleiding.