Onze school

Ben jij klaar voor een nieuwe stap? Spreken planten, mechanisatie, techniek, biologie, leefomgeving, openbaar groen, Paardenhouderij of koeien jou aan? Zoek je een school die haar opleidingen vormgeeft in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven waar je later aan het werk gaat, met veel praktijk, stage en excursies? Kom dan naar Aeres MBO Emmeloord!

Top drie beste AOC's

Aeres MBO Emmeloord is een gezellige school waar veel vakkennis aanwezig is. De school biedt je meer dan een leuke schooltijd. Aeres MBO staat in de Keuzegids mbo al jaren in de top 3 van beste aoc’s van Nederland.

Sterke relatie bedrijfsleven

Het bedrijfsleven heeft volop kansen voor goedopgeleide mensen. Aeres MBO Emmeloord streeft daarom naar een sterke verbinding tussen business, onderzoek, experimenten, innovatie en kennis. Zo is bijvoorbeeld de Plant & Business in nauwe samenwerking met bedrijfsleven vernieuwd. Wil je een agrarisch bedrijf overnemen, dan is dit nog steeds dé opleiding. Maar ook voor een carrière in de agrarische (internationale) handel en technologie, op raakvlakken met goed grondgebruik, duurzaamheid, gezondheid is de opleiding een goede voorbereiding. De sector van agro en food innoveert sterk. Zowel technologisch en teelttechnisch als in consumentengedrag en marketing. Alle facetten komen aan bod in het driejarig programma. Je maakt zelf de keuze voor de richting die jou het meest aanspreekt.

Over 15 jaar...

Dát de wereld er over 15 jaar anders uitziet staat vast, maar hoé, dat kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen. Maar nadenken daarover doen we zeker wel...In 2017 hebben we leerlingen, ouders, mensen uit het bedrijfsleven, docenten én Jort Kelder uitgenodigd om hier samen over na te denken.