Alles over Skills

Aeres MBO Velp is actief op Vakwedstrijden. Wij vinden het belangrijk dat studenten zich blijven ontwikkelen en zichzelf uitdagen om het beste uit je opleiding te halen.
Skills Netherlands organiseert de Skills Talents, Skills Heroes, Skills the Finals én de EuroSkills en WorldSkills. 

Skills 2018

Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor mbo'ers. Aeres MBO Velp doet mee in drie vakrichtingen:

Skills Heroes Etaleur  - Joëlle Weening uit Ede en student staat op 15/16 maart in de kwalificatiewedstrijd in de IJsselhallen in Zwolle. De beste 12 doen mee aan de finale op zaterdag 17 maart 2018.Joëlle zit in het examenjaar van Styling & Design, niveau 3 en doet haar stage bij Woonboulevard Eijerkamp in Veenendaal.

Skills Heroes Tuinaanleg (wordt georganiseerd door brancheverening VHG) - Aeres MBO Velp staat in twee kwalificatiewedstrijden
Team 1 - Roel Klein Hesselink uit Aalten en Theunis van Dijke uit Borculo strijden in de kwalificatiewedstrijd in Velp (tijdens de open dagen) op 19 en 20 januari. Roel loopt stage bij Hoveniersbedrijf Esselink in De Heurne en Theunis bij Axent Groen-Berkel Groen BV te Lochem.

Team 2 - Thijs Eggink uit Zutphen en Davy Meeuwsiz uit Veenendaal gaan in Nijmegen de strijd aan voor een ticket op het NK. Thijs werkt bij Hoveniersbedrijf Groeiend Groen uit Kilder en Davy loopt stage bij Van Ginkel te Veenendaal.

Het team van Aeres MBO Emmeloord staat in de wedstrijd in Hardenberg. Mooi dat we met de teams van Aeres MBO in drie van de vier kwalificatiewedstrijden Tuinaanleg staan.

Skills Heroes Bloembinden
Informatie volgt.

Skills 2017

Het Tuinaanlegteam Steffen Olijslager en Niek Graven heeft het geschopt tot de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg van 16 t/m 18 februari in Den Bosch. Zij hebben daar met 502 punten een mooie bronzen medaille veroverd. In 2016 wonnen zij op deze wedstrijd het zilver.
Voor het eerst is er dit jaar een kandidaat naar de kwalificatiewedstrijd Etaleur in Utrecht gegaan. Jikke Hende is daar met 492 punten vijfde geworden en mag van 16 t/m 18 maart meedoen met de Nederlandse Kampioenschappen in the Skills Finals in de RAI Amsterdam.

EuroSkills 2016

Op de foto ziet u Carmen Geurtsen, afgestudeerd op niveau 4 Bloem. Zij is in 2016 Nederlands kampioen Bloemschikken geworden en mocht voor Skills Nederland naar Göteborg in Zweden om ons land te verdedigen. We zijn met 45 Bloem studenten naar Zweden op excursie gegaan om het land en het vak daar te zien en natuurlijk om Carmen aan te moedigen. Ze is op een prachtige negende plek geëindigd in een heel sterk deelnemersveld.

WorldSkills 2015

Het team hoveniers, Bram Wevers en Simon Kuiperij, zijn zelfs twee keer achter elkaar Nederlands kampioen Tuinaanleg geworden, in 2014 en 2015. Helaas was er geen tegenstand op de EuroSkills in Duitsland in 2014 maar in 2015 kregen ze wel de kans om na het NK met de VHG en TeamNL naar de WorldSkills in Brazilië hun skills te laten zien. Zij zijn daar gewoon vierde van de wereld geworden met keihard bikkelen en ze behaalden meer dan 500 punten dus een extra excellente medaille. Heel erg knap. Sharyn Jager, de Nederlands kampioen van 2015 werd ook afgevaardigd naar de WorldSkills en behaalde een 14e plaats en 493 punten. Trots op deze drie WK-gangers.