Alles over Skills

Aeres MBO Velp is actief op Vakwedstrijden. Wij vinden het belangrijk dat studenten zich blijven ontwikkelen en zichzelf uitdagen om het beste uit je opleiding te halen.

Skills Netherlands organiseert de Skills Talents, Skills Heroes, Skills the Finals en EuroSkills en WorldSkills. 
Skills Talents zijn de beroepenwedstrijden voor vierdejaars vmbo leerlingen. Via een voorronde op eigen school en een provinciale kwalificatiewedstrijd kan een drie-koppig- team van Aeres VMBO Velp zich plaatsen voor het provincieteam, in ons geval de Gelderland Giants. In 2017 heeft ons Tuinaanleg team gewonnen. Zij nemen deel aan Skills the Finals op 16 maart 2017 in de RAI in Amsterdam.

Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor mbo'ers. In de kwalificatiewedstrijden Bloem en Design is Ilena Westerhof excellent tiende geworden, helaas gingen alleen de eerste 8 naar de finale, dus dit jaar geen Bloem kandidaat.

Het Tuinaanlegteam Steffen Olijslager en Niek Graven heeft het geschopt tot de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg van 16 t/m 18 februari in Den Bosch. Zij hebben daar met 502 punten een mooie bronzen medaille veroverd. In 2016 wonnen zij op deze wedstrijd het zilver.

Voor het eerst is er dit jaar een kandidaat naar de kwalificatiewedstrijd Etaleur in Utrecht gegaan. Jikke Hende is daar met 492 punten vijfde geworden en mag van 16 t/m 18 maart meedoen met de Nederlandse Kampioenschappen in the Skills Finals in de RAI Amsterdam.

De winnaars van de MBO beroepenwedstrijd worden in oktober met teamNL afgevaardigd naar de WorldSkills van Abu Dhabi.

EuroSkills 2016

Op de foto ziet u Carmen Geurtsen, afgestudeerd op niveau 4 Bloem. Zij is in 2016 Nederlands kampioen Bloemschikken geworden en mocht voor Skills Nederland naar Göteborg in Zweden om ons land te verdedigen. We zijn met 45 Bloem studenten naar Zweden op excursie gegaan om het land en het vak daar te zien en natuurlijk om Carmen aan te moedigen. Ze is op een prachtige negende plek geëindigd in een heel sterk deelnemersveld.

WorldSkills 2015

Het team hoveniers, Bram Wevers en Simon Kuiperij, zijn zelfs twee keer achter elkaar Nederlands kampioen Tuinaanleg geworden, in 2014 en 2015. Helaas was er geen tegenstand op de EuroSkills in Duitsland in 2014 maar in 2015 kregen ze wel de kans om na het NK met de VHG en TeamNL naar de WorldSkills in Brazilië hun skills te laten zien. Zij zijn daar gewoon vierde van de wereld geworden met keihard bikkelen en ze behaalden meer dan 500 punten dus een extra excellente medaille. Heel erg knap. Sharyn Jager, de Nederlands kampioen van 2015 werd ook afgevaardigd naar de WorldSkills en behaalde een 14e plaats en 493 punten. Trots op deze drie WK-gangers.