• Aanmelden en kosten
  • Inhoud
  • Keuzedelen
  • Studie in cijfers
  • Toekomst
  • Toelating

Wil jij je aanmelden voor de opleiding Bedrijfsleider dierverzorging?

Klik op de link om je aan te melden op de website van de school.

Aanmelden bij Aeres MBO Barneveld

 

Wat kost deze opleiding?

Als je een mbo-opleiding gaat volgen, krijg je te maken met schoolkosten (boeken e.d.) en lesgeld. Tot je 18e jaar hoef je nog geen lesgeld te betalen. Daarna betaal je zowel school- als lesgeld. Jaarlijks stelt Rijksoverheid de hoogte vast van het lesgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding. De schoolkosten verschillen per opleiding. Meestal betaal je tussen de €400 en €750 euro per schooljaar.

Wat leer je bij de opleiding Bedrijfsleider dierverzorging van Aeres MBO?

Je leert over allerlei gezelschapsdieren en typen bedrijven. Over verzorging van de dieren, rassenkennis, gedrag van de dieren, voeding, huisvesting, gezondheid, voortplanting en de geboorte. Je weet hoe je met de dieren om moet gaan en je ziet wanneer er afwijkingen zijn en je een deskundige moet inschakelen. Je krijgt algemene vakken zoals loopbaan en burgerschap, Nederlands en rekenen. Ook over biologie, scheikunde, techniek, administratie, verkopen leer je meer. En over voorraadbeheer, verkoop, marketing, bedrijfsadministratie, jaarrekening en het opstellen van een ondernemersplan. Je kunt je verdiepen in bepaalde diergroepen.

Elke locatie heeft een eigen aanpak. In Almere is er samenwerking met een kinderboerderij en pension/kennel. Er is nadruk op houden en inzetten van dieren in een stedelijke omgeving. In Barneveld zijn veel dieren op school die studenten verzorgen. In Barneveld is een specialisatie voor ondernemer gezelschapsdieren.


Welk keuzedeel past bij jou?

Naast algemene – en beroepsspecifieke vakken bestaat je opleiding uit keuzedelen. Met keuzedelen kun je een deel van je opleiding zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Op school krijg je hierover meer informatie. Klik door om een aantal keuzedelen van deze opleiding te bekijken.

Keuzedeel

Omvang

Locatie

Doorstroom groen hbo  240 uur Almere, Barneveld
Duurzaamheid in het beroep D  240 uur Almere
Internationaal I: overbruggen (interculturele) diversiteit  240 uur Almere
Internationaal II: werken in het buitenland  480 uur Barneveld
Ondernemerschap mbo  480 uur Almere
Verdieping diergedrag, dierenwelzijn en ethiek  240 uur Almere, Barneveld
Houder van herpeten  240 uur Barneveld
Houder van honden en katten  240 uur Barneveld
Houder van overige zoogdieren   240 uur Barneveld
Houder van vissen  480 uur Barneveld
Houder van vogels 240 uur Barneveld

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

 

Wat kun je met de opleiding Bedrijfsleider dierverzorging van Aeres MBO

Met deze opleiding kun je leiding geven in een dierenbedrijf. Je beslist over de bedrijfsvoering. Dat kan zijn als beheerder van een kinderboerderij, ondernemer van asiel/pension/kennel, bedrijfsleider in een dierenspeciaalzaak of afdelingsmanager in een dierenpark.

Voor deze opleiding zijn baankansen bescheiden. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl

Verder leren?

Wil je doorstuderen in het hbo?Deze opleiding sluit prima aan bij de opleidingen van Aeres Hogeschool in Dronten en Wageningen (docentenopleiding). Je kunt natuurlijk ook een andere hbo-opleiding volgen.

Wat heb je nodig om te starten met deze opleiding?

Je bent welkom met een vmbo-diploma van de gemengde - of theoretische leerweg. Met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4. Of met een mbo-diploma niveau 3, zoals Vakbekwaam medewerker dierverzorging.