• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil jij je aanmelden voor de opleiding Bedrijfsleider dierverzorging?

Klik op de link om je aan te melden op de website van de school.

Aanmelden bij Aeres MBO Barneveld

 

Wat leer je bij de opleiding Bedrijfsleider dierverzorging van Aeres MBO?

Je leert over allerlei gezelschapsdieren en typen bedrijven. Over verzorging van de dieren, rassenkennis, gedrag van de dieren, voeding, huisvesting, gezondheid, voortplanting en de geboorte. Je weet hoe je met de dieren om moet gaan en je ziet wanneer er afwijkingen zijn en je een deskundige moet inschakelen. Je krijgt algemene vakken zoals loopbaan en burgerschap, Nederlands en rekenen. Ook over biologie, scheikunde, techniek, administratie, verkopen leer je meer. En over voorraadbeheer, verkoop, marketing, bedrijfsadministratie, jaarrekening en het opstellen van een ondernemersplan. Je kunt je verdiepen in bepaalde diergroepen.

Elke locatie heeft een eigen aanpak. In Almere is er samenwerking met een kinderboerderij en pension/kennel. Er is nadruk op houden en inzetten van dieren in een stedelijke omgeving. In Barneveld zijn veel dieren op school die studenten verzorgen. In Barneveld is een specialisatie voor ondernemer gezelschapsdieren.


Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

 

Wat kun je met de opleiding Bedrijfsleider dierverzorging van Aeres MBO

Met deze opleiding kun je leiding geven in een dierenbedrijf. Je beslist over de bedrijfsvoering. Dat kan zijn als beheerder van een kinderboerderij, ondernemer van asiel/pension/kennel, bedrijfsleider in een dierenspeciaalzaak of afdelingsmanager in een dierenpark.

Voor deze opleiding zijn baankansen bescheiden. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl

Verder leren?

Wil je doorstuderen in het hbo?Deze opleiding sluit prima aan bij de opleidingen van Aeres Hogeschool in Dronten en Wageningen (docentenopleiding). Je kunt natuurlijk ook een andere hbo-opleiding volgen.