• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil je je inschrijven voor de opleiding Dierverzorger hokdieren (pluimveehouderij) bij Aeres MBO?

Je kunt je aanmelden bij Aeres MBO Barneveld.

Aanmelden bij Aeres MBO Barneveld

 

Wat leer je in de opleiding Vakbekwaam medewerker pluimveehouderij?

Je leert veel over de veehouderij. In het eerste jaren komen ook andere productiedieren aan de orde, melkvee en varkens. In het tweede en derde jaar specialiseer je je in pluimvee. Naast Nederlands, Engels en rekenen krijg je lessen over voeding, huisvesting, fokkerij en techniek. Een groot deel van de lessen is heel praktisch. In de pluimveestal van de school bijvoorbeeld, waar ook een leghennen- en vleeskuikenafdeling is. Of bij veehouders op het bedrijf.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:


Wat kun je met de opleiding Vakbekwaam medewerker pluimveehouderij van Aeres MBO?

Je kunt aan de slag op een pluimveehouderij. Je draagt verantwoordelijkheid voor een stal, voor voeding en verzorging van de dieren. 

Met deze opleiding zijn je baankansen matig. Je vindt hier meer over op de website www.kansopwerk.nl (veehouderij). 

Verder leren?

Je kunt na deze opleiding verder leren in de opleiding voor Pluimveehouder of een andere veehouderijopleiding op niveau 4.