Dierverzorger hokdieren varkenshouderij

Een vakbekwaam medewerker varkenshouderij werkt op een varkenshouderij. Je kent de dieren, weet van alles over verzorging, voeding, gezondheid, gedrag en voortplanting. Je waakt over het welzijn van de varkens, je bent verantwoordelijk voor een afdeling van het bedrijf of een stal en neemt beslissingen over de verzorging van de dieren. 
 • Locatie(s):
  Barneveld
 • Niveau:
  Mbo niveau 3
 • Leerweg(en):
  BBL
 • Duur:
  3 jaar
 • Vorm:
  Voltijd
 • Kwalificatiedossier:
  Agroproductie handel en technologie
 • Crebo-nummer:
  25537
 • Inhoud
 • Keuzedelen
 • Toekomst
 • Toelating
 • Aanmelden en kosten
 • Studie in cijfers

Wat leer je in de opleiding Vakbekwaam medewerker varkenshouderij?

Je leert veel over de veehouderij. In het eerste jaren komen ook andere productiedieren aan de orde, melkvee en pluimvee. In het tweede en derde jaar specialiseer je je in varkens. Naast Nederlands, Engels en rekenen krijg je lessen over voeding, huisvesting, fokkerij en techniek. Een groot deel van de lessen is heel praktisch. 

Welke keuzedelen kies jij?

Naast algemene – en beroepsspecifieke vakken bestaat je opleiding uit keuzedelen. Met keuzedelen kun je een deel van je opleiding zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Op school krijg je hierover meer informatie. Klik door om een aantal keuzedelen van deze opleiding te bekijken.

Keuzedeel

Omvang

Locatie

Automatisch melken 240 uur Barneveld, Dronten, Emmeloord
Engels in de beroepscontextA2 240 uur Barneveld, Emmeloord
Engels A2/B1 240 uur Emmeloord
Inspelen op innovaties 240 uur Barneveld, Emmeloord
Internationaal II: werken in het buitenland 480 uur Barneveld
Melkwinning 240 uur Barneveld, Dronten
Ondernemend gedrag 240 uur Barneveld, Dronten, Emmeloord
Veehouderijspecialisatie 240 uur Barneveld
Biologisch-dynamische landbouw 480 uur Dronten
Zorg 480 uur Dronten
Teeltspecialisatie 240 uur Dronten
Opzetten en starten stadslandbouwbedrijf/project 240 uur Dronten

 

Wat kun je met de opleiding Vakbekwaam medewerker varkenshouderij van Aeres MBO?

Je kunt aan de slag op een varkenshouderij. Je draagt verantwoordelijkheid voor een stal, voor voeding en verzorging van de dieren.

Met deze opleiding zijn je baankansen bescheiden. Je vindt hier meer over op de website www.kansopwerk.nl (veehouderij). 

Verder leren?

Je kunt na deze opleiding verder leren in de opleiding voor Varkenshouder of een andere veehouderijopleiding op niveau 4. 

 

Wat heb je nodig om te kunnen starten met deze opleiding?

Je bent welkom met een vmbo-diploma van de kaderberoepsgerichte -, gemengde - of theoretische leerweg. Je kunt ook instromen met een mbo-niveau 2 diploma zoals Medewerker varkenshouderij.

Wil je je aanmelden voor opleiding Dierverzorger hokdieren (varkenshouderij) bij Aeres MBO?

Je kunt je aanmelden bij Aeres MBO Barneveld.

Aanmelden bij Aeres MBO Barneveld

 

Wat kost deze opleiding?

Als je een mbo-opleiding gaat volgen, krijg je te maken met lesgeld en schoolkosten (boeken e.d.). Tot je 18e jaar hoef je nog geen lesgeld te betalen. Daarna betaal je zowel school- als lesgeld. Jaarlijks stelt Rijksoverheid de hoogte vast van het lesgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding. De schoolkosten verschillen per opleiding. Meestal betaal je tussen de €400 en €750 euro per schooljaar.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding: