• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil je je aanmelden voor de opleiding Medewerker pluimveehouderij?

Je kunt je aanmelden bij Aeres MBO Barneveld.

Aanmelden bij Aeres MBO Barneveld

Wat leer je in de opleiding Medewerker pluimveehouderij?

Je leert veel over de veehouderij. In het eerste jaren komen ook andere productiedieren aan de orde, melkvee en varkens. In het tweede jaar specialiseer je je in pluimvee. Naast Nederlands, Engels en rekenen krijg je lessen over voeding, huisvesting, fokkerij en techniek. Een groot deel van de lessen is heel praktisch. In de pluimveestal van de school bijvoorbeeld, waar ook een leghennen- en vleeskuikenafdeling is. Of bij veehouders op het bedrijf.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Van deze opleiding is op dit moment nog geen studiebijsluiter beschikbaar.

 

Wat kun je met de opleiding Medewerker pluimveehouderij van Aeres MBO?

Je kunt aan de slag op een pluimveehouderij. Je kunt de dieren voeden en goed verzorgen. 
Met deze opleiding zijn je baankansen zeer goed. Je vindt  hier meer over op de website www.kansopwerk.nl (veehouderij). 

Verder leren?

Als je wilt verder leren in dit vakgebied kun je kiezen voor de opleiding Dierverzorger hokdieren pluimveehouderij (BOL en BBL) of een andere veehouderij opleiding (varkens/melkvee) op mbo-niveau 3.