• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil je je aanmelden voor de opleiding Vakbekwaam medewerker dierverzorging bij Aeres MBO?

Je kunt je aanmelden bij Aeres MBO Barneveld.

Aanmelden bij Aeres MBO Barneveld 

 

Wat leer je bij de opleiding Vakbekwaam medewerker dierverzorging van Aeres MBO?

Je leert over allerlei gezelschapsdieren. Over verzorging van de dieren, rassenkennis, gedrag van de dieren, voeding, huisvesting, gezondheid, voortplanting en de geboorte. Je weet hoe je met de dieren om moet gaan en je ziet wanneer er afwijkingen zijn en je een deskundige moet inschakelen. Je krijgt algemene vakken zoals loopbaan en burgerschap, Nederlands en rekenen. Ook over biologie, scheikunde, techniek, administratie, verkopen leer je meer. En over omgaan met klanten, samenwerken en wetgeving rond dieren.

In het derde jaar kun je je verdiepen in bepaalde diergroepen.Elke locatie heeft een eigen aanpak. In Almere is er samenwerking met een kinderboerderij en pension/kennel. Er is nadruk op houden en inzetten van dieren in een stedelijke omgeving. In Barneveld zijn veel dieren op school die studenten verzorgen.Barneveld heeft een speciale uitstroom voor proefdierverzorger. Er zijn ook specialisaties voor trimmer en vakbekwaam medewerker gezelschapsdieren.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:


Wat kun je met de opleiding Vakbekwaam medewerker dierverzorging van Aeres MBO? 

Met deze opleiding kun je zelfstandig werken met dieren en dieren verzorgen. Dat kan op allerlei bedrijven met dieren, zoals een kinderboerderij, asiel, pension, kennel, dierenpark of dierenspeciaalzaak. Er is ook een keuzerichting proefdierbedrijf.

Voor deze opleiding zijn baankansen bescheiden. Je vindt hier meer over op de website www.kansopwerk.nl

Verder leren? 

Als je wilt verder leren in dit vakgebied kun je kiezen voor de mbo-niveau 4 opleidingen Bedrijfsleider dierverzorging (BOL en BBL) of Paraveterinair dierenartsassistent.(BOL en BBL).