• Aanmelden en kosten
  • Inhoud
  • Keuzedelen
  • Studie in cijfers
  • Toekomst
  • Toelating

Wil jij je aanmelden voor de opleiding Bloem en groen stylist?

Je kunt je aanmelden op de website van de school die jij kiest.

Aanmelden bij Aeres MBO Almere

Aanmelden bij Aeres MBO Velp

Wat kost deze opleiding?

Als je een mbo-opleiding gaat volgen, krijg je te maken met lesgeld en schoolkosten (boeken e.d.). Tot je 18e jaar hoef je nog geen lesgeld te betalen. Daarna betaal je zowel school- als lesgeld. Jaarlijks stelt Rijksoverheid de hoogte vast van het lesgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding. De schoolkosten verschillen per opleiding. Meestal betaal je tussen de €400 en €750 euro per schooljaar. 

Wat leer je in de opleiding Bloem en groen stylist van Aeres MBO?

Dit is een heel creatieve opleiding waar je leert etaleren en presenteren. Je leert ontwerpen, stylen en decoreren. Je leert van alles over materialen en trends en je krijgt vakken zoals kunstgeschiedenis, vormleer, interieur, tekenen en materialenkennis. En algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, biologie en informatica. Je leert ook ondernemersvaardigheden, zoals marketing, administratie, bedrijfseconomie, leiding geven en een ondernemersplan schrijven. Er zijn veel praktijklessen in het atelier. En in het laatste jaar kun je ook deelnemen aan een studentenonderneming.

Welk keuzedeel past bij jou?

Naast algemene – en beroepsspecifieke vakken bestaat je opleiding uit keuzedelen. Met keuzedelen kun je een deel van je opleiding zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Op school krijg je hierover meer informatie. Klik door om een aantal keuzedelen van deze opleiding te bekijken.

Keuzedeel

Omvang

Locatie

Doorstroom groen hbo  240 uur Almere
Duurzaamheid in het beroep D  240 uur Almere, Velp
Werken op de internationale arbeidsmarkt  240 uur Almere
Ondernemend gedrag  240 uur Velp
Ondernemerschap mbo  480 uur Almere
Trends, conceptueel bloemwerk en marktinnovaties  240 uur Almere, Velp
Werken op de internationale arbeidsmarkt  240 uur Almere
Internationaal I: overbruggen (interculturele) diversiteit   240 uur Velp

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

 


Wat kun je met de opleiding Bloem en groen stylist van Aeres MBO?

Deze opleiding is een goede basis als je zelf een onderneming wilt starten als bloemenarrangeur of stylist. Je kunt ook verantwoordelijkheid dragen in een tuincentrum of bloemenspeciaalzaak. Je bent in staat om leiding te geven aan medewerkers en met anderen (bloembinders) samen te werken in grote opdrachten voor aankleding en decoratie. De wereld is je werkveld. 

Voor deze opleiding zijn baankansen bij www.kansopwerk.nl nog onbekend. 

Verder leren?

Wil je doorstuderen in het hbo? Deze opleiding sluit prima aan bij de opleiding 'Docent en kennismanager bloemsierkunst' van Aeres Hogeschool Wageningen (docentenopleiding). Je kunt natuurlijk ook een andere hbo-opleiding volgen.
 

Wat heb je nodig om te kunnen starten met deze opleiding?

Je bent welkom met een vmbo-diploma van de gemengde - of theoretische leerweg. Met een overgangsbewijs van havo 3 naar 4. Je kunt ook instromen met een mbo-diploma op niveau 3, zoals Vakbekwaam medewerker bloemist.