• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil je je aanmelden voor de opleiding Dierverzorger melkvee bij Aeres MBO?

Je kunt je aanmelden bij Aeres MBO in Barneveld of Emmeloord.

Aanmelden bij Aeres MBO Barneveld

Aanmelden bij Aeres MBO Emmeloord

Wat leer je in de opleiding Vakbekwaam medewerker melkveehouderij?

Je leert veel over de veehouderij. In het eerste jaren komen ook andere productiedieren aan de orde, varkens en pluimvee. In het tweede en derde jaar specialiseer je je in melkvee. Naast Nederlands, Engels en rekenen krijg je lessen over voeding, huisvesting, fokkerij en techniek. Een groot deel van de lessen is heel praktisch. Je leert over innovatieve en duurzame bedrijfsvoering, over diergezondheid en hygiëne en ook over onderhoud van grasland en bediening en onderhoud van melkmachines. 

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiters van deze opleiding:

 


Wat kun je met de opleiding Vakbekwaam medewerker melkveehouderij van Aeres MBO?

Je kunt aan de slag op een melkveehouderij. Je draagt verantwoordelijkheid voor een stal, voor voeding en verzorging van de dieren.

Met deze opleiding zijn je baankansen matig. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl (veehouderij). 

Verder leren?

Je kunt na deze opleiding verder leren in de opleiding voor Melkveehouder of een andere veehouderijopleiding op niveau 4.