• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil je je aanmelden voor de opleiding Ondernemer agrarisch loonwerk bij Aeres MBO?

Je kunt je aanmelden bij Aeres MBO Emmeloord.

Wat leer je in de opleiding Ondernemer agrarisch loonwerk bij Aeres MBO?

Je leert echt ondernemen, met zaken zoals kostprijs berekenen, administratie doen, medewerkers aansturen, een ondernemersplan maken en werkzaamheden organiseren. Ook leer je overleggen en onderhandelen met opdrachtgevers en leveranciers. Verder leer je van alles over de machines waarmee je werkt en de grond waarop je werkt. Er zijn veel praktijklessen op oefenlocaties. Daar leer je grondwerk uitvoeren, zaaien en oogsten. Je leert ook over techniek en onderhoud van het materiaal en over veiligheid. Je krijgt in de opleiding algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, economie, loopbaan en burgerschap, bedrijfshulpverlening en studieloopbaanbegeleiding. En ook wiskunde, scheikunde, natuurkunde en biologie. Je kunt extra certificaten halen zoals VCA, spuitlicenties, een trekkerrijbewijs en het heftruckcertificaat.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:


Wat kun je met de opleiding Ondernemer agrarisch loonwerk bij Aeres MBO?

Alles in deze opleiding is gericht op ondernemen. Je kunt met je diploma in verschillende functies, uitvoerend, werkvoorbereidend en leidinggevend, aan de slag. Je wordt bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer of bedrijfsleider op een loonbedrijf. Je kunt bedrijfsleider worden op een groot agrarisch bedrijf of je gaat aan de slag in de groensector of bij weg- en waterbouw.

Met deze opleiding zijn de baankansen voldoende. Je ziet meer over baankansen op de website www.kansopwerk.nl

Verder leren?

Wil je doorstuderen in het hbo? Deze opleiding sluit prima aan bij de opleiding 'Docent en kennismanager agrotechniek' van Aeres Hogeschool Wageningen (docentenopleiding). Je kunt natuurlijk ook een andere hbo-opleiding volgen.