• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst
Aanmelden kan op de pagina van Aeres MBO Barneveld. Daar vind je ook meer informatie over de kosten. 

Wat leer je in de opleiding Pluimveehouder?

Je leert veel over de veehouderij. In het eerste jaren komen ook andere productiedieren aan de orde, melkvee en varkens. In het tweede en derde jaar specialiseer je je in pluimvee. Naast Nederlands, Engels, scheikunde, wiskunde en rekenen krijg je lessen over voeding, huisvesting, fokkerij en techniek, over bedrijfsvoering, financiële administratie, bedrijfseconomie en ondernemerschap. Een groot deel van de lessen is heel praktisch. In de pluimveestal van de school bijvoorbeeld, waar ook een leghennen- en vleeskuikenafdeling is. Of bij veehouders op het bedrijf.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

 


Wat kun je met de opleiding Pluimveehouder van Aeres MBO?

Je kunt verantwoordelijkheid dragen voor een pluimveehouderij.

Met deze opleiding zijn je baankansen matig. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl (veehouderij). 

Verder leren?

Wil je doorstuderen in het hbo? Deze opleiding sluit prima aan bij de opleidingen van Aeres Hogeschool in Dronten en Wageningen (docentenopleiding). Je kunt natuurlijk ook een andere hbo-opleiding volgen.