• Aanmelden
  • Inhoud
  • Keuzedelen
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil je je aanmelden voor de opleiding Vakexpert food en lifestyle bij Aeres MBO?

Je kunt je aanmelden bij Aeres MBO Almere en Aeres MBO Ede.

Wat leer je in de opleiding Vakexpert food & lifestyle van Aeres MBO? 

Je leert van alles over voedsel bij foodgerelateerde bedrijven. Over de productie, de kwaliteit en over sociale, maatschappelijke en culturele aspecten van eten en drinken. Je leert hoe je mensen kunt begeleiden naar gezonde voeding. Je leert over trends in de voedselketen en hoe de levensmiddelensector daarop inspeelt. Behalve voedingskwaliteit en –veiligheid en allerlei zaken over voeding, krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, communicatie, loopbaan & burgerschap, wiskunde, rekenen, scheikunde en biologie. Op school zelf is een Food Innovation Lab en een levensmiddelentechnologiehal, waar je voedsel leert bereiden en onderzoeken. 

BOL

Je volgt deze opleiding in de beroepsopleidende leerweg (BOL). Dat betekent dat je naar school gaat en stage loopt bij een erkend leerbedrijf.

Welk keuzedeel past bij jou?

Naast algemene – en beroepsspecifieke vakken bestaat je opleiding uit keuzedelen. Met keuzedelen kun je een deel van je opleiding zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Op school krijg je hierover meer informatie. Klik door om de keuzedelen van deze opleiding te bekijken.

Keuzedeel

Omvang

Locatie

 Doorstroom groen hbo 240 uur Ede
 Ondernemerschap mbo 480 uur Ede
 Productietechniek 240 uur Ede

 

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Van deze opleiding is op dit moment nog geen studiebijsluiter.

 

Wat kun je met de opleiding Vakexpert food & lifestyle van Aeres MBO?

Je kunt als voedingsadviseur of voedingsvoorlichter aan het werk, bijvoorbeeld bij een voedingsmiddelenbedrijf, een zorginstelling of de gemeente. Je maakt mensen wegwijs in deze wereld: Hoe is het geproduceerd? En wat is goed en gezond? Of je wordt inkoper, voorlichter of adviseur in voedingsproductie of een handelsbedrijf 

Er is veel vraag naar vakmensen op het gebied van voeding. Op de website www.kansopwerk.nl zijn er over de baankansen met deze nieuwe opleiding nog geen gegevens. 

Verder leren?

Na deze opleiding op niveau 4 kun je verder in het hbo, bijvoorbeeld Aeres Hogeschool Almere (Voeding en gezondheid of European food business), Aeres Hogeschool Wageningen (Consumptieve techniek of Educatie en kennismanagement groene sector), Food commerce & technology, Food, design& innovation, Voeding en diëtiek, Voedingsmiddelentechnologie, Food & business of Lifestyle.