Aeres MBO Bloemsierkunst studente met bloemen

Als bloem en groen stylist ben je creatief en trendgevoelig en je houdt van mooie presentaties. Je ontwikkelt in de opleiding gevoel voor vorm, kleurgebruik en materiaaltoepassingen. Je hebt vaak een eigen onderneming, je weet waar klanten en opdrachtgevers van houden, soms elders op de wereld, en hoe je zakelijk handelt. Jouw aankleding van winkels, etalages, feestzalen, restaurants, winkelcentra, en de presentaties die je maakt, geven mensen een prettig gevoel.

Wat ga je leren?

Dit is een heel creatieve opleiding waar je leert etaleren en presenteren. Je leert ontwerpen, stylen en decoreren. Je leert van alles over materialen en trends en je krijgt vakken zoals kunstgeschiedenis, vormleer, interieur, tekenen en materialenkennis. En algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, biologie en informatica. Je leert ook ondernemersvaardigheden, zoals marketing, administratie, bedrijfseconomie, leiding geven en een ondernemersplan schrijven. Er zijn veel praktijklessen in het atelier. En in het laatste jaar kun je ook deelnemen aan een studentenonderneming.

Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen, krijg je te maken met lesgeld en schoolkosten (boeken e.d.). Tot je 18e jaar hoef je nog geen lesgeld te betalen. Daarna betaal je zowel school- als lesgeld. Jaarlijks stelt Rijksoverheid de hoogte vast van het lesgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een deeltijd of BBL-opleiding. De schoolkosten verschillen per opleiding. Meestal betaal je tussen de €400 en €750 euro per schooljaar.

Toekomst

Deze opleiding is een goede basis als je zelf een onderneming wilt starten als bloemenarrangeur of stylist. Je kunt ook verantwoordelijkheid dragen in een tuincentrum of bloemenspeciaalzaak. Je bent in staat om leiding te geven aan medewerkers en met anderen (bloembinders) samen te werken in grote opdrachten voor aankleding en decoratie. De wereld is je werkveld.

Voor deze opleiding zijn baankansen bij www.kansopwerk.nl onbekend.

Verder leren?

Wil je doorstuderen in het hbo? Deze opleiding sluit prima aan bij de opleiding 'Docent en kennismanager bloemsierkunst' van Aeres Hogeschool Wageningen (docentenopleiding). Je kunt natuurlijk ook een andere hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld een kunstacademie.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding: