Als vakbekwaam stylist, opgeleid op Aeres MBO Velp, ben je creatief en trendgevoelig en je houdt van mooie presentaties. Je ontwikkelt in de opleiding gevoel voor vorm, kleurgebruik en materiaaltoepassingen. Jouw aankleding van winkels, etalages, feestzalen, restaurants, winkelcentra, en de presentaties die je maakt, geven mensen een prettig gevoel.

Wat ga je leren?

Dit is een heel creatieve opleiding waar je leert etaleren en presenteren. Je leert ontwerpen, stylen en decoreren. Je leert ook materialen herkennen en je weet waarvoor ze te gebruiken zijn. Je krijgt vakken zoals kunstgeschiedenis, vormleer, interieur, tekenen en materialenkennis. En algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, biologie en informatica. Je leert ook omgaan met klanten, marktverkenning en verkooptechniek. Er zijn veel praktijklessen in het atelier.

Talent voor groei

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt dit schooljaar € 608 als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.
Let op: eigenlijk bedraagt het lesgeld dit jaar (2021-2022) € 1216 maar vanwege de Coronamaatregelen krijg je 50% korting.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Je kunt als stylist, ontwerper of decorateur aan de slag. Dat kan bijvoorbeeld in een grote bloemenwinkel, een tuincentrum of een designwinkel. Je kunt bijvoorbeeld werk vinden in de aankleding van feestzalen, winkelcentra en restaurants. Of bij de inrichting van shows rond Pasen, Kerst en andere feestdagen.

Op de website www.kansopwerk.nl zijn baankansen te vinden voor een stylist die in de mode- en kledingsector is opgeleid, maar niet specifiek voor een stylist in bloem en groen. 

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Velp