Samen met tien biologische boeren leiden we je op tot vakman of vakvrouw in de biologische teelt. Je staat stevig met beide benen op de grond en bouwt mee aan een duurzame toekomst van de Nederlandse landbouw en natuur. De vraag naar duurzame en maatschappelijke biologische teelt groeit sterk. Daardoor ontstaan er volop nieuwe bedrijfssoorten, zoals boerderijverkoop, zorgboerderijen en stadsteelt.

Let op! Deze nieuwe opleiding start in studiejaar 2024-2025. Neem contact op met Aeres MBO Velp via telefoonnummer 088 020 5200 om je aan te melden.

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding leer je veel over het produceren van voedsel en over het verwerken en het verkopen ervan. Daarnaast zijn leidinggeven, zaadteelt en natuurbeheer, machinetechniek, communicatie over de biologische teelt en het ondernemerschap belangrijke onderwerpen. Ook de duurzame groene leefomgeving, planten, permacultuur, korte ketens en klanten adviseren spelen een grote rol in je opleiding.

Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Je kunt aan de slag als ondernemer, tuinder of biologische teler. Bedrijven die hun processen willen vernieuwen en de productieketen willen optimaliseren passen goed bij je. Een mooie baan vinden is niet moeilijk: de sector heeft grote behoefte aan gespecialiseerde vakmensen zoals jij.

Met je diploma Vakexpert teelt en groene technologie kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals tuinbouw/milieukunde of toegepaste biologie.

Specifiek voor Aeres MBO Velp