Heb je ‘groene’ vingers en vind je het leuk om in een winkel of tuincentrum te werken? Dan is medewerker verkoper echt iets voor jou!

Talent voor groei

Wat ga je leren?

Wat ga je leren? Tijdens je opleiding en stage leer je van alles over de verkoop van producten. Je bent klantvriendelijk en kunt mensen ook echt iets vertellen over de producten die je verkoopt. Heeft iemand een klacht, dan weet je hoe je er mee om moet gaan. Je hebt geleerd hoe je producten het beste bewerkt, verpakt en bewaart en klaar maakt voor transport. Als je klaar bent met deze opleiding, kun je plannen, organiseren en efficiënt werken – natuurlijk met zorg voor de omgeving én het levende product!

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen, krijg je te maken met lesgeld en schoolkosten (boeken e.d.). Tot je 18e jaar hoef je nog geen lesgeld te betalen. Daarna betaal je zowel school- als lesgeld. Jaarlijks stelt Rijksoverheid de hoogte vast van het lesgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een deeltijd of BBL-opleiding. De schoolkosten verschillen per opleiding. Meestal betaal je tussen de €400 en €750 euro per schooljaar.

Toekomst

Mogelijke beroepen 
Medewerker bij een groenbedrijf, tuincentrum, kweker, kledingwinkel, bouwmarkt of supermarkt.

Vervolg na je studie
Met een diploma medewerker verkoper kun je door naar de opleiding op niveau 3. Natuurlijk kun je ook gaan werken.