Daarom Aeres MBO Ede

Ede is het centrum van de FoodValley. Daarin bundelt de stad leren en werken, kennis en innovatie op voedingsgebied met andere gemeenten, zoals Wageningen, Barneveld, Veenendaal. De regio is internationaal gezien een voedingscentrum. Hier is veel kennis op het gebied van gezonde en duurzame voeding. Zoek je een opleiding met toekomstperspectief en wil je bijdragen aan goede voeding, dan is een foodopleiding bij Aeres MBO Ede een logische keuze.

Naast de school is een groen leefpark, met een vijver, een gevarieerde plantengroei, insecten, reptielen, amfibieën en andere dieren. Dit leefpark is een waar paradijs als je interesse hebt in biologie. Ook heeft de school een eigen bijenstal met een actieve imker.

Bij Aeres MBO Ede werken we veel samen met het bedrijfsleven uit de regio. Op deze manier houden we feeling met de praktijk en weten we goed waar onze studenten na hun opleiding terechtkomen. Bedrijven denken ook mee over de vorm en inhoud van de opleidingen. Jouw opleiding sluit dus altijd aan op de arbeidsmarkt. Meer informatie en voorbeelden vind je hier .

Ik heb leuke stages gedaan bij Naturalis en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in Wageningen, veel kennis en ervaring opgedaan en veel contacten. Ik kon er zelf onderzoek doen.

Mark, Student Toegepaste biologie (BOL niveau 4)