Dit maatwerktraject is een één of tweejarig traject waarbij uw medewerker opgeleid wordt tot food operator (niveau 2, 3 of 4). Het onderwijs vindt plaats op de eigen werkplek waar uw medewerker de kennis en vaardigheden verder ontwikkelt. De medewerker wordt tijdens het opleidingstraject begeleidt door de docent en de praktijkopleider.
Hoe ziet het BBL traject er in de praktijk uit?
Gedurende het opleidingstraject combineert uw medewerker werken en leren. Uw medewerker heeft 1 dag per week op de bedrijfslocatie les en is de overige werkdagen werkzaam in het eigen bedrijf. Theorie en praktijk worden gecombineerd.
Per leerjaar heeft uw medewerker 210 docent begeleide klokuren. Voorafgaand aan de start van het opleidingstraject wordt het beginniveau van de medewerker getest d.m.v. afname van de AMN talentscan. Deze scan geeft inzicht in het niveau van reken , en taalvaardigheid en de motivatie van uw medewerker. Met dit inzicht wordt de begeleiding van uw medewerker tijdens het opleidingstraject afgestemd. Tijdens de opleiding maken studenten en docenten gebruik van een digitale leeromgeving waarin ook de voortgang van de medewerker gemonitord kan worden. De begeleiding van uw medewerker wordt afgestemd op de behoefte. Er vindt een 6 wekelijks stuurgroepoverleg plaats om de voortgang van de gehele groep in het opleidingstraject te borgen. Het opleidingstraject is deels flexibel in te richten passend bij de behoefte en niveau van uw medewerker. Dit zal in samenspraak met de praktijkbegeleider en docent geregeld kunnen worden. Het eindresultaat van het doorlopen van het gehele opleidingstraject is een diploma op niveau 2, 3 of 4.
Uw investering en financiering van dit BBL traject.
De kosten per opleidingsjaar bedragen ongeveer € 2.700, uitgaande van een groep van 10 studenten. Daarnaast is het een investering in tijd voor uw medewerker en uw organisatie. Voor het BBL opleidingstraject kunt u de subsidie praktijkleren aanvragen.
Waarom dit maatwerktraject?
De kracht van dit maatwerktraject is dat we potentieel naar boven halen door competenties van mensen te ontwikkelen en te versterken. Zo werken we samen met u aan een sterke foodsector. ‘Een leven lang leren’ is tegenwoordig al bijna vanzelfsprekend. Leren om bij te blijven én te innoveren. Een opleiding draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van uw toekomstige medewerkers en draagt bij aan goed werkgeverschap.