mbo techniek opleidingen

Gaat jouw hart sneller kloppen van techniek? Sleutel je graag aan machines en draai jij je hand niet om voor een storing? Wil jij alles weten van robotica, besturingstechniek of mechatronica? Dan zit je bij de mbo opleidingen techniek helemaal op je plek! In de mbo opleidingen techniek werken we aan landbouwvoertuigen. Daarin zijn we uniek in Nederland! Alles wat we doen is namelijk agrarisch gerelateerd. Bij ons volg je bij Aeres MBO Dronten een mbo opleiding techniek op niveau 2, 3 of 4. 

Wat leer je tijdens één van onze mbo opleidingen techniek?

Afhankelijk van je gekozen niveau leer je tijdens de opleiding reparaties en storingen op te lossen aan de nieuwste machines en werktuigen. Sleutelen onder de motorkap is onderdeel van je studie, maar je leert ook elektronische- en software problemen op te lossen. Je leert over trekkertechniek en techniek van landbouwmachines met daarin bijvoorbeeld motoren transmissies, hydraulische systemen, elektronische systemen, pneumatische systemen en digitale systemen, echte mechatronica zoals ze dat noemen. Je wordt getraind om leiding te geven aan een team, samen te werken en je werkt aan je communicatieve vaardigheden.
Bij de opleiding ga je elke dag naar school, maar zit je niet alleen maar in de schoolbanken. Tijdens de praktijklessen werk je met machines en leer je bijvoorbeeld lassen.

BOL techniek opleiding

BOL mbo Opleiding TechniekPast een voltijd opleiding het beste bij jou? Dan is een BOL opleiding met techniek een goede keuze. Bij een BOL opleiding combineren we leren met stage. Met deze keuze houd je verschillende mogelijkheden open. Neem gerust een kijkje bij onze voltijd opleidingen en vind de juiste BOL opleiding.

BBL techniek opleiding

BBL Hovenier OpleidingWerk en leer je graag tegelijkertijd? Dan past een BBL opleiding het beste bij jou. Tijdens een BBL opleiding met techniek combineer je namelijk werken en leren. Je werkt drie dagen per week bij een erkend leerbedrijf, waar je ook salaris verdient. Daarnaast ga je meestal één dag per week naar school.

Is een techniek opleiding iets wat bij jou past?

Heb je talent voor techniek én ben je gek op mobiele werktuigen en wil jij graag aan de slag als monteur of wil je je verder specialiseren tot bijvoorbeeld technicus landbouwmechanisatie? Als je blij wordt van het onderhouden, repareren, uitlezen en aanpassen van machines dan is één van onze mbo techniek opleidingen zeker iets voor jou. 

De mbo opleidingen techniek bieden we aan in BOL niveau 2,3,4. Het is mogelijk om drie jaar je niveau 4 diploma te halen. Volg je liever de opleiding in BBL, neem dan eens een kijkje bij onze collega Aeres Tech.

Welke toekomstperspectieven heeft de mbo opleiding techniek?

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als basis monteur bij een mechanisatiebedrijf, loonbedrijf of aannemersbedrijf. Je kunt ook allround specialist bij een mechanisatiebedrijf worden. Of wat dacht je van landbouwmechanisatie technicus? Er zijn tal van mogelijkheden! Naast direct aan de slag kun je er ook voor kiezen om een vervolgopleiding te volgen bij Aeres hogeschool Dronten of Wageningen.

Meer weten? Kom naar de Open dag!

Wil je meer weten over een bepaalde techniek opleiding? Neem dan eens een kijkje bij één van onze Open dagen. In onze online agenda vind je alle Open dagen en Informatiedagen. Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact op met één van onze locaties.

Kom naar onze open dagen