Veehouderij opleidingen

Ben jij altijd in de weer met dieren en zou je graag willen leren hoe je verantwoord met dieren om moet gaan? Dan is een van onze veehouderij opleidingen echt iets voor jou! Aeres geeft diverse opleidingen op zes verschillende locaties. De opleidingen zijn te volgen op niveau 2, 3 en 4. Bij deze opleidingen staat het dier centraal. Leer werken met verschillende soorten dieren; varkens, melkvee of leer omgaan met pluimvee.

Wat leer je bij een veehouderij opleiding?

Het aantal veehouderijen is de afgelopen jaren afgenomen, maar het aantal dieren per bedrijf is juist toegenomen. Lijkt het jou leuk om een groot aantal dieren groot te brengen? Bij de opleidingen voor veehouderij staat het dier centraal. Jij wordt verantwoordelijk voor het welzijn van de dieren. Leer alles over de voeding, de gezondheid en de voortplanting. Naast dieren heb je als veehouder ook te maken met de consument en wetgeving. Tijdens de opleiding leer je op een verantwoordelijke manier om te gaan met omgeving en milieu. 

Past de opleiding veehouderij bij jou?

Lijkt het jou fantastisch om iedere dag weer dieren groot te brengen? Maakt jouw hart een sprongetje bij het zien opgroeien van jong vee? Dan is één van de opleidingen in de veehouderij zeker iets voor jou. Tijdens de opleiding leer je veel vanuit de praktijk, want met dieren leren omgaan leer je niet uit een boek. Je loopt dus meerdere stages bij een veehouderij, maar ook gaan we kijken hoe het proces van bijvoorbeeld de voerfabriek verloopt. 

BOL opleiding tot veehouder

BOL Opleiding HovenierPast een voltijd veehouder opleiding bij jou? Kies dan voor een BOL veehouder opleiding bij Aeres MBO. Door de combinatie van leren en stage word je opgeleid tot veehouder. Neem een kijkje bij alle opleidingen die we voltijd aanbieden bij Aeres MBO. 

BBL opleiding tot veehouder

BBL Hovenier OpleidingWil je graag veehouder worden of ben je al werkzaam als beginnend veehouder? Dan is een BBL opleiding tot veehouder perfect voor jou. Door zowel te werken als te leren, word je binnen de kortste keren een opgeleide veehouder!

Vee opleidingen niveau 2

Hoveniersopleiding niveau 2

Vee opleidingen niveau 3

Hoveniersopleiding niveau 3

Vee opleidingen niveau 4

Hoveniersopleiding niveau 4

Volg de opleiding in een van onze vestigingen

Wil jij graag de opleiding veehouderij volgen? Dan hebben wij de goed nieuws, want de opleiding wordt op verschillende locaties aangeboden: Barneveld, Buitenpost, Emmeloord, Heerenveen, Leeuwarden en in Sneek. Wellicht kun je de opleiding volgen bij jou in de buurt. 

Meer weten? Kom naar de Open dag!

Wil je meer weten over een bepaalde opleiding? Neem dan eens een kijkje bij een van onze Open dagen. In onze online agenda vind je alle Open dagen en Informatiedagen. Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact met een van onze locaties op.

Kom naar onze open dagen