Aeres MBO Melkveehouderij header mbo

Voor bedrijven

Vanuit 7 moderne schoollocaties leidt Aeres MBO 3.500 ondernemende vakmensen op voor een baan in de groene sector (dierverzorging, bloem, groen & styling, voedingsindustrie, agroproductie, handel en technologie, groene ruimte, milieu-onderzoek, paardensport en paardenhouderij). Dit onderwijs speelt zich voor een belangrijk deel in de beroepspraktijk af. Al onze BOL en BBL-studenten lopen stage bij erkende leerbedrijven, waar ze de fijne kneepjes van hun toekomstige vak leren. Samenwerking met het bedrijfsleven is dus van levensbelang voor onze opleidingen.

Wilt u met uw bedrijf betrokken zijn bij het onderwijs van Aeres MBO? Dat kan op verschillende manieren:

Meld u aan als leerbedrijf

Wilt u als bedrijf of als zzp'er een mbo-student gaan begeleiden? Of zoekt u misschien een mbo'er? Dan kunt u een erkenning aanvragen om leerbedrijf te worden. Dit geldt ook als u een leerling met een beperking uit het voortgezet speciaal onderwijs of het praktijkonderwijs wilt gaan begeleiden, of een vmbo-leerling in een leerwerktraject.
Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) regelt de aanvraag, die u in een paar stappen regelt. Klik op de link en start uw aanvraag.

Subsidieregeling praktijkleren

Als uw bedrijf een praktijkleerplaats aanbiedt aan een BBL-student, kunt u in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten voor de praktijkbegeleiding. Klik op de link voor meer informatie en de hoogte van de subsidie.

Word praktijkassessor bij praktijkexamens

Naast een theorie-examen moeten mbo-studenten steeds vaker een praktijkexamen afleggen voor hun diploma. Twee praktijkassessor (een docent en iemand uit de beroepspraktijk) nemen dit praktijkexamen af op het leerbedrijf of in een gesimuleerde omgeving. Bij Aeres MBO kunt u een eendaagse cursus volgen om als praktijkassessor aan de slag te kunnen gaan. U volgt een praktisch programma en ontmoet praktijkopleiders uit verschillende beroepenvelden. Vanuit een praktijksituatie voert u uiteenlopende opdrachten uit, zoals:

  • Een praktijkexamen afnemen en beoordelen;
  • Een praktijkexamen (na)bespreken met de kandidaat;
  • Het aanleren van gesprekstechnieken (o.a. criteriumgericht interview en reflectiegesprek);
  • Correcte verslaglegging van het assessment.

Bij onze mbo-scholen in Almere, Barneveld, Ede, Emmeloord en Velp kunt u zich aanmelden voor de eendaagse cursus praktijkassessor.