Alles over aanmelden

Aanmelden

Weet je welke opleiding van Aeres MBO Ede je komend jaar wil gaan volgen? Meld je dan uiterlijk 1 april aan. Als je voldoet aan de vooropleidingseisen en deelneemt aan de verplichte intake activiteiten heb je in principe* recht op toelating tot de opleiding van jouw keuze.

Aanmelden gaat digitaal via de paarse knop ‘Meld je aan’ rechtsboven op deze pagina. Bij het aanmelden is het handig om een aantal gegevens en documenten bij de hand te houden:

  • Je identiteitsbewijs voor o.a. je burgerservicenummer
  • Gegevens van je vooropleiding

We raden je aan om een scan of foto van relevante documenten zoals diploma, cijferlijsten, verklaringen (bijv. dyslexie of dyscalculie) te maken. Deze kun je namelijk bij de laatste stap van je aanmelding uploaden.

Direct na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met in de bijlage een brief. De brief is een bevestiging dat je aanmelding goed is ontvangen. Het betekent nog niet dat je bent aangenomen.
Je ontvangt later een uitnodiging voor een AMN talentscan en een kennismakingsgesprek en dan word je verder geïnformeerd over de vervolgstappen.

* Uitzonderingen hierop zijn te vinden in het document Toelatingsbeleid.

Intake activiteiten

Na je aanmelding krijg je een uitnodiging voor intake activiteiten. Je deelname hieraan is verplicht. De intake activiteiten bestaan uit een AMN talentscan en een kennismakingsgesprek.

AMN talentscan
Deze computertest duurt ongeveer 1,5 uur en maak je op school. De scan meet jouw capaciteiten, persoonlijkheid, motivatie en competenties.

Kennismakingsgesprek
In een persoonlijk gesprek leren we je graag beter kennen. We zijn benieuwd hoe jij de opleiding ziet en wat je ervan verwacht. Ook komen jouw beroepsbeeld, kwaliteiten en eventuele ondersteuningsbehoefte ter sprake. Als het nodig is kan nog een tweede gesprek volgen, bijvoorbeeld om je ondersteuningsbehoefte te verduidelijken.

Schriftelijk bericht

Na je intake krijg je schriftelijk bericht of je al dan niet bent toegelaten tot de opleiding. Als je bent toegelaten krijg je een bevestiging van plaatsing. Bij een afwijzing volgt veelal een toelichtend gesprek.

Aanmelden voor 1 april 2023

Aanmelden na 1 april 2023 is mogelijk, maar dan vervalt het recht op toelating tot de opleiding van jouw keuze (zoals beschreven in de eerste alinea). Voorkom teleurstelling en meld je op tijd aan.

Meer informatie

In dit schema zie je alle stappen van jouw route naar Aeres MBO overzichtelijk bij elkaar. Bekijk ook dit filmpje voor algemene informatie over aanmelden in het mbo.