Vakbekwaam medewerker Voeding en technologie - Allround operator voeding

Mijn niveau
Mbo niveau 3
Ik zoek
BBL (werken en leren)
Mijn interesse
Voeding en gezondheid
Duur
3 jaar

In de richting Voeding en technologie ga je praktisch aan de slag met het produceren van voedsel. Zou jij bijvoorbeeld je eigen kaas, bier of brood willen maken en ben je benieuwd naar de achtergrond hiervan? Dan kies je voor de opleiding Vakbekwaam medewerker Voeding en technologie - Allround operator voeding.

Duur: deze opleiding duurt 3 jaar.
Toelatingsvoorwaarden: vmbo-diploma van kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg. Mbo-diploma niveau 2.

Als vakbekwaam medewerker voeding/allround operator voeding werk je in een bedrijf waar voedingsmiddelen bereid en/of verpakt worden. Je houdt je bezig met productie en kwaliteit en voedingsmiddelen. Deze opleiding is onderdeel van MBO Life Sciences.

Wat ga je leren?

In de opleiding leer je voedingsmiddelen te bereiden volgens een recept en hoe je ze het beste kunt verpakken. Je leert hoe voedingsstoffen zijn opgebouwd, waar ingrediënten vandaan komen en hoe je op verschillende manieren een voedingsmiddel kan produceren. Je leert hoe je voedselveilig moet werken en hoe je de kwaliteit van producten kan testen. Naast de beroepsgerichte inhoud van de opleiding volg je ook de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Met een diploma Vakbekwaam medewerker Voeding en technologie - Allround operator voeding kan je direct aan de slag! Met deze opleiding is een baan gegarandeerd. Je kunt bijvoorbeeld als productiemedewerker of operator binnen voedselproductiebedrijven aan het werk. Wil je bijdragen aan de productie van pakken yoghurt van zuivelproducent Arla, wil je aan het werk bij een bierbrouwer of juist de handgemaakte kaas willen maken bij de lokale boer? Je kunt zowel in kleine ambachtelijke bedrijven als internationale bedrijven aan het werk. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.